Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kvitova taçlandı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 30/10/2011 - 20:57 GMT+2

Finalde Victoria Azarenka ile karşılaşan 21 yaşındaki Petra Kvitova müsabakadan 7-5/4-6/6-3 ile galip ayrılarak ilk kez katıldığı şampiyonadan zaferle ayrıldı.

petra kvitova

Görsel kaynağı: AA

Kariyerlerindeki ilk Sezon Sonu Şampiyonası zaferini kazanmak adına iki genç isim İstanbul seyircisinin önünde yerini aldı.
"Ya hep, ya hiç" Kvitova'nın turnuvanın başından beri oynadığı taktiği böyle adlandırabiliriz. Final maçında da farklı bir taktik beklemek anlamsız olurdu Çek tenisçiden. Para atışını kazanan Azarenka'nın karşılamayı seçmesinin nedeni şüphesiz ki daha ilk oyundan kendi servisinde baskı hissetmemekti.
Servis attığı oyunu kazanan Kvitova rakibinin daha ilk servisinde yaptığı return ile Azarenka'yı hareketsiz bıraktı. İstediği servis performansından uzakta attığı servisleri de Belaruslu'ya yardımcı olmuyordu. Azarenka'nın yaptığı çift hatanın ardından düştüğü ikinci servise yine paralel bir return-ace ile cevap veren Kvitova maçın başında servis kırmayı başardı.
Çek tenisçinin geri adım atmaya niyeti yoktu. İlk iki oyunun kopyası şeklinde ilerleyen üçüncü ve dördüncü oyunlar bunun kanıtıydı. Belaruslu servis kırma puanında file önünde basit bir topu değerlendiremeyince 4-0 geriye düştü.
Fakat bu Sezon Sonu Turnuvası'ydı ve en ufak bir bocalamada rakip cezayı kesecekti. 5-0'ı yakalayan Kvitova bir anda şampiyonluğu düşünmeye başladı. Daha önce Zvonareva karşısındaki grup maçında 4-1 öndeyken setin 4-4'e gelmesi üzerine bu gibi durumlarda heyecanlandığını söyleyen Kvitova, yine bocalamaya başladı.
Rakibinin tereddütünün üzerine giden Azarenka, efsane bir geri dönüşe imza atmak üzere tuğlaları bir bir dizmeye başladı. Seyircinin de çılgın desteği ile 5-5'i yakalayan Vika sonunu getiremedi. Kvitova ilk seti 7-5 kazandı.
İlk setteki geri dönüşü Azarenka'yı da oyunun içine soktu. İkinci sete iyi başlayan Belaruslu ilk altı oyunda kırılan üç servisin ikisini elde etti ve 4-2 öne geçti. Bu bölümde Çek rakibi açıları iyi kullanmaya çalışsa da isabet bulamadı. Bu noktadan sonra dengeli giden sette başka servis kırılmadı ve bu set 6-4 ile Azarenka'nın oldu.
Son sette Belaruslu dünya dört numarası çok iyi girdi ama gerisi gelmedi. Üçü arka arkaya olmak üzere dört servis kırma puanından yararlanamayan Azarenka, bir sonraki oyunda 30-0 öne geçse de buradan servisini kaybetti. İkinci setin sonunda koçuyla konuştuktan sonra daha derin toplar göndermeye başlayan Çek tenisçi bu stratejide devam etti.
Setin sekizinci oyununda rakibinin servisinde şampiyonluk puanı yakalayan Kvitova bundan faydalanamadı. Skor 5-3'ken şampiyonluk için servis atan Çek tenisçi oyunu, seti ve maçı kazandı. Kvitova 1.750.000 avro'nun da sahibi oldu.
Bu sonuçla Petra Kvitova 2004'te Maria Sharapova'dan sonra Sezon Sonu Şampiyonası'na ilk katılışında şampiyon olan ilk tenisçi oldu. Çek tenisçi yılı ikinci sırada bitirmeyi başarırken, Azarenka üçüncü, Sharapova ise dördüncü sırayı elde etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam