Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

serena williams istanbul wta sezon sonu tenis

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 22/10/2012 - 01:03 GMT+3

İstanbul'da 23 Ekim'de başlayacak olan Sezon Sonu Turnuvası'nda mücadele edecek 15 Grand Slam şampiyonlu yaşayan efsane Serena Williams'ın istatistiklerine bakalım.

2012 US Open Finale Serena Williams

Görsel kaynağı: AFP

Turnuvanın en deneyimli ismi Serena Williams, yedinci kez sezonun en iyi tenisçileri arasına adını yazdırmayı başardı. 2011’de geçirdiği sakatlık ve ameliyatlarından ardından bu yıl adeta tekrar dirilen ABD’li raket, bu sezon oynadığı 57 maçta 53 galibiyet alarak, bu sekiz raket arasındaki en iyi galibiyet yüzdesine sahip olan isim oldu.
Sezonun ilk yarısında, Charleston, Madrid ve Stanford’da şampiyonluklar elde eden 31 yaşındaki tenisçi, yaz aylarında adeta patlama yaşadı. Fransa Açık’ta ilk turda elenerek herkesi şoke eden eski dünya 1 numarası bunun kendi lehine çevirmeyi başardı. Wimbledon ve Olimpiyat Oyunları’nda zaferler alan Serena, Amerika Açık’ta kariyerinin 15. Grand Slam şampiyonluğunu dünya 1 numarası Victoria Azarenka’yı üç sette geçerek kazandı.
Sezon Sonu Şampiyonası’nda daha önce 2001 ve 2009’da iki kez şampiyonluk yaşayan ABD’li tenisçinin yüzde 75’lik bir galibiyet yüzdesi mevcut.
Serena Williams, üst düzey tenisçiler önünde mükemmele yakın bir istatistiğe sahip. Bu yıl elit sekiz rakete karşı 10 maç oynayan ABD’li, bunlardan dokuzunda korttan galibiyet ile ayrıldı. Serena, tek yenilgisini Angelique Kerber karşısında aldı.
İşte ilk sekiz karşısında ABD’li tenisçinin istatistikleri…
Williams 10-1 vs. Azarenka (4-0 bu yıl)
Williams 9-2 vs. Sharapova (2-0 bu yıl)
Williams 3-0 vs. Radwanska (1-0 bu yıl)
Williams 1-1 vs. Kerber (0-1 bu yıl)
Williams 3-0 vs. Kvitova (1-0 bu yıl)
Williams 4-0 vs. Errani (1-0 bu yıl)
Williams 5-1 vs. Li (0-0 bu yıl).
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam