Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Voleybol Ligi - Halkbank: Bir garip hikaye

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/07/2013 - 16:02 GMT+3

Sezona iddialı transferlerle giren Halkbank'ın yeni isimlerini Tunç İsmail Ayerdem kaleme aldı.

Osmany Juantorena

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Halkbank yeni sezon için bomba transferler yapmaya devam ediyor. Daha önce prensipte anlaşmaya vardığı Osmany Juantorena, Raphael Vieira de Oliveira, Matey Kaziyski ve antrenör Radostin Stoychev ile resmi imza törenleri düzenlemeye başladı. Yeni yabancı transferlerinin tümünü İtalyan devi Itas Diatec Trentino’dan yapan Halkbank takım antrenörünü de transfer ederek, kuşkusuz aynı etkiyi yaratmayı amaçlıyor. Trentino 2009, 2010, 2011 yıllarında Cev erkekler şampiyonlar ligi kupasını kaldırırken, 2012 yılında Arkas spor’un da yer aldığı 4’lü finallerde 3. sırada yer almıştı. Halkbank aynı zamanda Arkas spor’dan yetenekli Türk smaçör Burutay Subaşı ile de anlaştı.Halkbank yapmış olduğu bu transferlerle, Erkekler Voleybol Ligi ve Şampiyonlar Ligi için iyi iş başardı.
Fakat yapılan bu transferlerden sonra oyuncuların açıklamaları ve imzalanan 1 yıllık anlaşmalar akıllarda soru işareti bıraktı. Bir radyo programına katılan Raphael ve Osmany Juantorena’nın açıklamaları şu yöndeydi:
Raphael: ‘’Trentino’dan ayrıldığım için çok üzgünüm. Her zaman olabilecek, istemediğim birtakım olaylar gerçekleşti. Bilinmesi gereken, bu kimsenin hatası değil ve Trentino ile ilişkimde para problem olmadı.’’
Osmany Juantorena: ’’Bu takımla hala büyük başarılar kazanabilecekken, ayrılmak büyük bir acı. Umarım dönebileceğimiz en erken zamanda, gelecek sezonda, geri gelebiliriz. Başkanımız ne zaman isterse geri dönmeye hazır olacağım.’’
Dönebileceği en erken sürede geri dönmek isteyen, daha da önemlisi bunu dile getiren bir oyuncunun göstereceği performans merak konusu. Burutay Subaşı’nın da adı daha önce Fenerbahçe ile anılıyordu. Alınan duyumlara göre, Fenerbahçe’nin Burutay’ın istediği parayı vermemiş olması, bu transferin gerçekleşmesini engelledi. Halkbank’ın önerdiği yüksek ücretle Burutay, Halkbank ile anlaştı.
Yabancı oyuncuların daha sezon başında gitmek için gelmeleri voleybolseverlerinde tepkisini çekti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam