Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Dünya şampiyonu bir kez daha Eczacıbaşı VitrA

Eurosport Türkiye

Güncellendi 23/10/2016 - 17:52 GMT+3

Tie-break setine giden mücadeleyi kazanmasını bilen Eczacıbaşı VitrA, üst üste 2. kez kulüpler düzeyinde dünya şampiyonluğuna ulaştı.

2016 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde Eczacıbaşı Vitra, rakibi Pomi Casalmaggiore'yi 3-2 yenerek şampiyon oldu

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde Eczacıbaşı VitrA, rakibi Pomi Casalmaggiore'yi tie-break seti sonucunda 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.
İtalyan rakibi önünde karşılaşmayı 25-19, 20-25, 25-19, 22-25 ve 15-11'lik setlerle kazanan Eczacıbaşı VitrA, üst üste 2. kez kulüpler düzeyinde dünyanın zirvesine çıktı ve bunu gerçekleştiren ilk takım olmayı başardı.
Bu sonuçla Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda geride kalan 7 yılın 4'ü, Türkiye'den katılan takımların şampiyonluğuyla sonuçlanmış oldu. Daha önce bu kupayı 2010 yılında Fenerbahçe ve 2013 yılında VakıfBank birer kez müzesine götürmüştü.
En değerli oyuncu Boskovic
2016 Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu seçilen Eczacıbaşı VitrA'dan Tijana Boskovic, ayrıca en iyi pasör çaprazı ödülünü de aldı.
VakıfBank'tan Zhu Ting ve Eczacıbaşı VitrA'dan Tatiana Kosheleva, şampiyonanın en iyi smaçörleri oldu. VakıfBank'tan Milena Rasic de en iyi orta oyuncular arasına girdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam