Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonlar Ligi - Vakıfbank'ın hafta sonu

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 01/07/2013 - 18:20 GMT+3

Vakıfbank'ın şampiyonluğu ile noktalanan Kadınlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'ni Tunç İsmail Ayerdem kaleme aldı.

Vakıfbank zaferini kutluyor.

Görsel kaynağı: AA

İstanbul'da düzenlenen CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi 4'lü finali Vakıfbank'ın şampiyonluğuyla sona erdi. Finalde Rabita Bakü'yü etkili bir oyunla 3-0 yenen temsilcimiz, 2 sene önceki gibi kupayı yine İstanbul'da kaldırdı. Böylelikle Vakıfbank 3 yılda 2 kez Avrupa'nın en büyüğü olmayı başardı. Üçüncülük maçında ise Unendo Yamamay Busto heyecanlı bir maçın ardından diğer temsilcimiz Galatasaray Daikin'i 3-2 yenerek ilk kez katıldıkları kupada kürsüye çıkmayı başardı.
Turnuvanın ilk gününde oynanan yarı final maçlarında favoriler adlarını finale yazdırdı. İlk yarı final maçında İtalyan Unendo Yamamay Busto Arsizio ile Azerbaycan temsilcisi Rabita Bakü karşı karşıya geldi. İlk iki sette adeta Rabita Bakü fırtınası esti. Özellikle Montano'nun müthiş hücumları ve Akinredowa başta olmak üzere tüm takımın etkili blokları sonuca kolay gitmelerini sağladı. Yamamay üçüncü sete pasör değişikliğiyle başladı. Diğer pasörü Carli Lloyd'un oyuna girmesiyle önce üçüncü seti ardından dördüncü seti alarak maça ortak oldu. Fakat tie-break’te sahneye tekrar Montano çıktı ve takımını finale taşıdı. Montano 43 sayıyla muazzam bir performans gösterirken, ona 18 sayıyla Akinradewo yardım etti. Unendo Yamamay'da ise, Kozuch 20 sayıyla oynarken, Brinker 14 sayıyla oynadı.
Diğer Türk yarı finali, ilk set dışında diğer maça oranla sönük geçti. Her ne kadar Vakıfbank favori olsa da, 5 yabancılı Galatasaray Daikin'in daha etkili oynaması bekleniyordu. İlk sette GSD, Calderon ve Neriman'ın önderliğinde bir ara skoru 18-13'e getirmiş olsa da, seti 26-28 kaybetti. Molnar'ın blokta ve hücumda yokları oynaması Vakıfbank bloklarının kolayca oluşmasını sağladı. Calderon ve Neriman'a skor anlamında yardımcı bir oyuncu eklenmeyince, takım oyunu oynayan Vakıfbank rahat bir oyun ortaya koydu. Vakıfbank'ta Brakocevic, Gözde ve Fürst etkili isimlerdi. Pasör Naz'ın iyi pas organizasyonuyla diğer iki seti de alarak maçı 3-0 kazandı ve adını finale yazdırdı. Galatasaray Daikin'de Calderon 19 sayı üretirken, Neriman 13 sayıya imza attı. Vakıfbank'ta Brakocevic 21 sayıyla oynarken, ona en yakın isim 18 sayıyla Gözde oldu.
picture

Galatasaray Daikin.

Görsel kaynağı: AA

Turnuvanın ikinci gününde, Galatasaray Daikin ve Unendo Yamamay Busto üçüncülük maçında karşı karşıya geldi. İlk günün mağlup takımları, biri hazırlık maçı olmak üzere bu sezon 3 kere karşılaşmışlardı. Önceki 3 maçı da kaybeden Yamamay rövanşı alma niyetindeydi. Karşılaşmaya da daha istekli başlayan taraftı. Özellikle orta oyuncuları Bauer ve Arrighetti'nin iyi performansıyla Yamamay ilk iki seti(21-25 / 15-25) aldı. Galatasaray, üçüncü sette hücumda Selime ve Gioli'nin, Neriman ve Calderon ikilisine katılmasıyla seti 25-23 alan taraf oldu. Dördüncü sette her iki taraf da iyi oynadı. Calderon'un etkili oyununa, ikinci pasör Gamze'nin iyi pasları ve savunması da eklenince çekişmeli geçen seti Galatasaray Daikin aldı (25-22). Karar seti tie-break’e iyi başlayan takım GSD'di. Skor 7-5 iken, çizgiye düşen topun hakemler tarafından dışarıda verilmesiyle, Yamamay rüzgarı arkasına alan takım oldu. Tie-break’i 15-11 alarak bronz madalyanın sahibi oldular. Calderon'un 30, Neriman ve Gioli’nin 17’şer sayısına karşılık, Brinker 19 ve Kozuch 17 sayı üretti.
picture

Vakıfbank şampiyonluğunu kutladı.

Görsel kaynağı: AA

Vakıfbank-Rabita Bakü finali ise dejavu’ydu. 2 sene önceki aynı finalde Vakıfbank 3-0'la kupaya uzanan takımdı. Final maçına hızlı başlayan takım Vakıfbank oldu. Montano'yu durdurup; Gözde, Fürst ve Glinka ile etkili olan ekip ilk seti (25-17) kazandı. İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. Brakocevic'in de ritmini bulmasıyla, Vakıfbank bir ara geriye düştüğü seti (25-19) alarak maçta avantajı sağladı. Son sette heyecan iyice arttı. Rabita Bakü'de Akinradewo, Rabadzhieva ve Montano daha etkili olsa da çekişmeli seti yine takım oyunu oynayarak 25-23 kazanan taraf Vakıfbank oldu ve 2 sene sonra Avrupa'nın en büyük kupasını kaldırmayı başardı. Brakocevic 14, Glinka 12, Fürst 11,Gözde 10 sayı üreterek galibiyette pay sahibi oldular. Rabita Bakü'de Montano’nun 13 ve Cruz’un 10 sayılık performansı kupayı kaldırmaya yetmedi.
Turnuvanın En’leri ise;
En değerli oyuncu: Jovana Brakocovic (Vakıfbank)
En iyi smaçör: Rosir Calderon (Galatasaray Daikin)
En iyi blokör: Natasha Krsmanovic (Rabita Bakü)
En iyi servis atan: Maren Brinker (Unendo Yamamay Busto Arsizio)
En iyi libero: Gizem Güresen (Vakıfbank)
En iyi manşet: Yuko Sano (Galatasaray Daikin)
En iyi pasör: Naz Aydemir (Vakıfbank)
En Skorer: Montano (Rabita Bakü).
Tunç İsmail Ayerdem - @barondetott
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam