Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

100 metre ryan bailey

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 27/07/2012 - 17:51 GMT+3

Londra 2012 bugün başlıyor. 100 metrede Usain Bolt, Yohan Blake gibi isimler dikkatleri üzerine çekerken ABD’li sprinter Ryan Bailey’in hikayesi de bir hayli ilgi çekici.

ryan bailey

Görsel kaynağı: Reuters

Şüphesiz ki her Olimpiyat’ın en ilgi çekici dalı atletizmde 100 metre yarışı oluyor. Bu yıl da Usain Bolt, Yohan Blake, Tyson Gay, Asafa Powell gibi isimler heyecanı arttırıyor.

Ancak bir isim daha var ki hikayesi dikkatleri üzerine toplamayı başardı... Yedi yıl önce Ryan Bailey, annesiyle birlikte arabada yaşıyordu. Mahallesinde değişik çetelerin üyesiydi ve burada ün yapmaya başlamıştı. Şimdi ise Oregonlu atlet, Londra 2012’de yarışmaya hak kazandı ve ABD’nin gelecekteki en önemli sporcularından biri olarak görülüyor.

Monte Carlo’da otelde kalan Bailey, “Bu gerçekten inanılmaz. Bulutların üzerinde gibiyim. Birisi Olimpiyat hakkında bir şeyler söylediği anda yüzüme bir gülümseme geliyor. Olimpiyat Elemeleri benim için bir parti gibiydi. Takımda yer almadan önce beni tanıyan kişi çok azdı” diyor.

Sekiz çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olan Bailey, annesi Debra Galban ile birlikte büyüdü. Annesi, Bailey 7 yaşındayken bir kez daha evlendi. Ancak kocası hapse girince Galban ve Bailey’yi Oregon’da kendisine yakın olmaya zorladı. Galban ise rahatsızlığı nedeniyle herhangi bir işte çalışamıyordu.

Bailey bu dönemi, “Gerçekten çok zorluydu. Benim için daha zorlu bir anın olabileceğini düşünmüyorum. Bir daha o günlere dönmek istemiyorum. Yanlış yola girdiğimin farkındaydım. Ancak çetelerle birlikte yaşamanın benim için yanlış olduğunu fark edip yolumu değiştirdim” diye anlatıyor.

Bailey okuduğu McKay Lisesi’nde önce futbolu denedi. Ancak okulda atletizm rekorlarını kırabileceği konusunda arkadaşlarıyla iddiaya giren Bailey, yüksek atlama ve 400 metrede mücadele etmeye başladı. 2007’de ise Oregon eyaletinin 100 ve 200 metre rekorlarını kırdı. 2009’da ise 100 metrede kolej şampiyonu oldu. 2010’da ise 9.88’le kendi rekorunu kırdı. Geçen ay ise koştuğu 9.93’lük dereceyle ABD Olimpiyat Takımı’na girmeyi başardı.

Kısacası yedi yıl önce yaşayacak bir çatısı olmayan Ryan Bailey, şimdi ise Londra 2012'de 100 metre finali rüyası görüyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam