Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

jessica ennis 800 londra

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 04/08/2012 - 17:45 GMT+3

Britanya’nın poster kızı Jessica Ennis, heptatlonda beklentileri karşıladı. Yedinci ve son yarış öncesi Ennis, altın madalyanın en büyük adayı konumunda.

jessica ennis, londra 2012

Görsel kaynağı: Reuters

Olimpiyat öncesi Britanya medyası tarafından şişman ve formsuz olduğu gerekçesiyle eleştirilen Ennis, kendine güvenini pistlere yansıtarak ilk Olimpiyatı’nda esmeye devam ediyor.
Heptatlonda ilk altı yarış sonrası 5971 puanla liderlikten bulunan Ennis, daha zayıf olduğu uzun atlama ve cirit atmadaki performansı ile göz doldurdu. Geçen yıl Daegu’da düzenlenen dünya şampiyonasında zayıf bir performans gösterdiği cirit atmada bugün kariyerinin en iyi derecesini 47.49 metre ile elde eden 26 yaşındaki yıldız, 800 metre yarışı öncesi en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını da 188 puana çıkarttı.
Son yarıştan önce konuşan heptatlet, “Harika bir konumdayım. Fakat henüz kazanmış değilim. Akşam 800 metre koşulacak, şu an onun ötesini düşünmüyorum. Şampiyonluğu düşünmek için erken” ifadelerini kullandı.
Dün yüksek atlama, 100 metre engelli, gülle atma ve 200 metre yarışlarının ardından günü 4158 puanla en yakın rakibi, Litvanyalı Austra Skujyte’nin 184 puan önünde kapatan Ennis, bugüne de hızlı başlamıştı. İlk müsabaka olan uzun atlamada en iyi derecesinin sadece 3 santim gerisinde kalan Britanyalı heptatlet, 6.48 atlayarak Chernova’nın gerisinde kalsa da genel klasmanda liderliğini bırakmamıştı.
Yedinci ve son yarış 800 metre mücadelesi bu akşam saat 22.35’te koşulacak ve madalyalar sahiplerini bulacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam