Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fenerbahçe Beko - Asvel Villeurbanne | Euroleague maç notları

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 14/01/2020 - 15:58 GMT+3

Son iki haftadır oyununda gözle görülür bir gelişme olan temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Euroleague’de üst üste üçüncü galibiyetini almak için Fransa ekibi Asvel’i konuk ediyor. Sarı-lacivertliler kazanırsa play-off potasına yaklaşmak için önemli bir adım atmış olacak.

Luigi Datome, #70 of Fenerbahce Beko Istanbul react during the 2019/2020 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 17 match between Olympiacos Piraeus and Fenerbahce Beko Istanbul

Görsel kaynağı: Getty Images

Euroleague’de yeni bir çift maç haftasına başlıyoruz. Fenerbahçe Beko, haftayı içeride oynayacağı Asvel maçıyla açıyor. Dört maç üst üste kaybettikten sonra son iki maçını da kazanan temsilcimizin karşısında son iki maçını kaybeden ve deplasmanlarda yalnızca bir kez kazanmış bir Asvel var. Fenerbahçe, bu sezon Asvel ile deplasmanda oynadığı ilk maçı, şu an kadroda olmayan Vladimir Stimac’ın 21 sayı sekiz ribaundluk performansıyla kazanmıştı.
Fenerbahçe Beko cephesi
Fenerbahçe bu sezon Euroleague’de 18 maçın 11’ini kazanabildi. Bazı mağlubiyetlerin, rakibe çok ribaund verilmesinden dolayı alındığı söylenebilir. Sarı-lacivertliler maç başına 29,11 ribaund ile ligin en az ribaund alan takımı.
Sarı-lacivertliler evinde oynadığı sekiz Euroleague maçının dördünü kazanabildi.
Fenerbahçe 18 maçta 13 farklı ilk beş oyuncusu kullandı. Her maça ilk beşte başlayan bir oyuncu olmadı.
Takımın pivotu Jan Vesely, son olarak dokuzuncu haftada oynadı, sonraki maçlarda sakatlık nedeniyle forma giyemedi. Vesely, takımın son lig maçında oynadı, bugün süre alabilir.
Guard Nando De Colo, maç başına 19,5 sayıyla sayı krallığında dördüncü sırada. Aynı zamanda maç başına 20,36 verimlilik puanıyla yine ligin dördüncü sırasında. Fransız oyuncu, %96,49 ile ligde serbest atış isabet oranı en yüksek oyuncu.
Nando De Colo | Olympiakos - Fenerbahçe Beko | Euroleague
Derrick Williams, son dokuz maçının sekizinde en az bir üçlük isabet buldu. Ayrıca yine son dokuz maçının sekizinde çift haneli verimlilik puanları üretmeyi başardı.
Luigi Datome ve Melih Mahmutoğlu, son 10 maçlarının dokuzunda en az birer üçlük attı.
Jan Vesely, Euroleague’de şu ana dek 417 ribaund aldı ve bu sıralamada yedinci sırada. Altıncı sırada ise Kerem Gönlüm var.
Asvel cephesi
Asvel, iç saha ile dış saha performansı en farklı olan takımlardan biri. Euroleague’de iç sahada yedi kez kazanıp dört kez kaybeden Asvel, deplasmanlarda ise yalnızca bir kez kazandı, altı maç kaybetti.
Amine Noua | Asvel
Asvel de, Fenerbahçe gibi, 18 maçta 13 farklı ilk beş oyuncusu kullandı ve hiçbir oyuncu tüm maçlara ilk beşte başlamadı.
Takımın en önemli oyuncularından Charles Khaudi, son beş maçının dördünce çift hanelerde skor üretti ve en az bir üçlük buldu.
Fransa ekibi, bu sezon iki temsilcimize karşı oynadığı iki maçı da kaybetti. Asvel, Fenerbahçe’den sonra, cuma günü Anadolu Efes’e konuk olacak.
Ligin en çok blok üreten dördüncü takımı Asvel. Fransızlar maç başına 3,17 blok yapıyor. Fenerbahçe ise bu alanda 1,61 ortalama ile ligde sondan ikinci sırada.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam