NBA'de bir rekor daha

Oklahoma City Thunder gardı Josh Giddey, Dallas Mavericks’e 95-86 kaybettikleri maçta gösterdiği 17 sayı, 14 ribaund ve 14 asistlik performansla NBA tarihinin en genç triple double yapan oyuncusu oldu.

Josh Giddey Oklahoma City Thunder NBA

Görsel kaynağı: Eurosport

19 yaş 84 günle geçtiğimiz yıl kendisinden 56 gün daha büyükken triple double yapan LaMelo Ball’ın rekorunu geride bırakan Avustralyalı, 2021 NBA Draftı’nda altıncı sıradan seçilmişti.
28 Aralık’ta NBA Protokolleri’ne takıldıktan sonra ilk maçına çıkan Giddey, 2021-22 sezonunda 10.8 sayı, 7.1 ribaund ve 6.1 asist ortalamayla oynuyor.
Maç sonrası konuşan genç oyuncu bireysel istatistiklere rağmen önemli olanın maç kazanmak olduğunu vurguladı.
“Sezonun başlarında da söylediğim gibi bireysel istatistikler çok keyifli, gecenin sizin adınıza daha keyifli geçmesini sağlıyorlar. Ama takımın kazanması her zaman bireysel istatistiklerden daha iyidir. Maç boyunca hiç sayı, asist ya da ribaund yapmadan kazanmayı triple-double yaparak kaybetmeye tercih ederim.”
Thunder Başantrenörü Jason Kidd genç guardı hakkında şu sözleri kullandı.
“19 yaşında olmasına rağmen oyunu nasıl oynaması gerektiğini çok iyi biliyor. Topla çok rahat, ve takım arkadaşları biliyor ki top onun elindeyse her zaman kendileri için bir fırsat yaratabilir. Ayrıca üç sayılık atışlar konusunda da hiçbir sorunu yok. Giddey tam bir komple paket.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam