Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

eray kas los angeles clippers nba sezon oncesi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 27/10/2012 - 17:12 GMT+3

Geçiş sezonunun ardından başarılara yol almak isteyen Los Angeles Clippers’ı yeni sezon öncesinde Eray Kaş yazdı.

chris paul, la clippers

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Geçen sezon
2011-2012 sezonunun başında ABD’de çok meşhur olan “Hayaller gerçek olsa” programına katılan Los Angeles Clippers, büyük ödül olan Chris Paul’u Kaliforniya sahillerine götürüyordu. Halbuki birkaç hafta öncesine kadar yıldız oyun kurucu, Los Angeles’ın başarılı olan tarafına imza atmak üzereydi. Hayaller daha başka nasıl gerçek olacaktı ki. Hem NBA’in en iyi oyun kurucusu alıyorsunuz hem de bunu en yakın rakibiniz başaramamışken yapıyorsunuz.

Son olarak 2005-2006 sezonunda başarısıyla konuşulmuş ancak bunun yanlış olduğunu kabul edip hemen başarısızlığa yelken açan takımın kuşkusuz ki CP3’yi kadrosuna katmasıyla hedefleri yükselecekti. Aynı zamanda Caron Butler ve Chauncey Billups’ı (ki sezonu sakat geçirdi) da takıma dahil eden Clippers, Blake Griffin ve DeAndre Jordan ile birlikte çok iyi bir iskelet yakaladı.

Bunun da neticesini Batı Konferansı’nı beşinci sırada tamamlayarak başardılar. Daha da ötesinde ise play-off ilk turunda Memphis Grizzlies’i elemeyi başardılar. Sezon boyunca maçın önemli anlarında sahadan kaybolan Blake Griffin de bu seride en kritik topları kullanmaktan hiç geri durmadı ve çoğu zaman başarılı oldu. Batı yarı finalinde ise tecrübesizliğin neticesi olarak Spurs’e süpürüldüler.

Ölü sezon hamleleri
Dört takımlı takas sonucunda Mo Williams’ı Utah Jazz’e, Furkan Aldemir’i de Houston Rockets’a yollayan LA Clippers, Lamar Odom’u kadrosuna kattı. Geçen sezon hiç verim alamadıkları Chauncey Billups ile ise 4 milyon dolardan bir yıllık anlaşma imzaladılar.

Diğer yandan Nick Young’ı gönderirlerken bu boşluğu Matt Barnes ile doldurdular. Randy Foye’nin gidişiyle şutör guard arayışları ise Jamal Crawford ile sona erdi. Tabii ki Jamal Crawford’un alacağı dakikalarda yaratacağı sıkıntı sezonun bütünü için çok önemli olacaktır.
picture

la clippers, los angeles clippers

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır


Geçen sezon play-off’ta savunmaya (başka bir ihtimal de yok zaten) muhteşem bir katkı veren Reggie Evans ile yollar ayrılırken Kenyon Martin ve Willie Green, Los Angeles’a veda eden diğer isimler oldu.

Ancak Ronny Turiaf ve Grant Hill de yeni sezonda Los Angeles Clippers forması giyecek isimler.

Sezon beklentileri
Clippers için sorulması gereken bir soru var: Genç kadroyla yine bir geçiş süreci mi geçirmek istiyorlar yoksa NBA finali mi görmek istiyorlar?

Eğer bir geçiş senesi daha yaşanacaksa Blake Griffin ve DeAndre Jordan’ın takım savunmasına katkı vermeyi öğrenmesi oldukça yeterli olacaktır.

Ama hedef daha büyükse Chris Paul ve Blake Griffin’in sağlıklı olması, Billups’ın sağlıklı dönmesi. Odom’un canının basketbol oynamak istemesi, Turiaf’ın her arkadaşının smacından sonra kenarda bağırıp zıplaması çok önemli olacak. Bunların hepsi bir bütün halinde eksiksiz olarak yerine gelirse, finale çıkmamak için engel kalmayacak.
picture

blake griffin, la clippers, los angeles

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Koç
NBA’in en çok dalga geçilen koçlarından biri olan Vinny del Negro, geçen sezon play-off’ta aslında hiç de kötü bir sınav vermemişti. 2009’da da takımı Chicago Bulls, epik bir serinin ardından Boston Celtics’e elenmiş, alkışları toplamıştı.

Ama o, bir türlü dalga geçenleri bezdirmeyi başaramadı. Bu sezonun sonunda kontratı sona eriyor. Ama takımda ondan daha önemli birinin daha kontratı sona eriyor, o da Chris Paul. CP3’nin takımda kalıp kalmama durumunda koç tercihinin de çok önemli olduğu biliniyor. Bu baskıyla Vinny’nin fazla yaşaması zor. Beşinci hafta kovulur, Güvenç Kurtar gelir.

Tahmin: 45-37
picture

vinny del negro, la clippers, los angeles clippers

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam