Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

besiktas - efes

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 29/05/2012 - 16:27 GMT+3

TBL’de final günü! Türkiye Kupası ve EuroChallenge şampiyonu Beşiktaş Milangaz, Anadolu Efes ile oynayacağı seriye hayli motive ve moralli geliyor.

beşiktaş milangaz

Görsel kaynağı: AA

“Noter eşliğinde idman yaptılar”
“Deron Williams geliyor”
“Lokavt bitti, Deron dönecek”
“Deron Galatasaray serisinde oynayabilir”
Geçtiğimiz yıllara oranla çok daha farklı bir planlamayla, yıldız transferine yönelen ve Avrupa genelinde büyük sansasyon yaratan Beşiktaş Milangaz, yatırımının karşılığını çoktan aldı.
Sezon başında Deron Williams’ın gelişiyle beraber bir süredir basketbol şubesine ilgisini kaybeden taraftarını da geri kazanan siyah-beyazlılar, Deron’ın lokavtın bitip, ABD’ye geri dönmesi sonrasında da doğru transfer politikasıyla sezon içi hedeflerini stabil tuttu.
Carlos Arroyo ve Pops Mensah-Bonsu eklemeleriyle belki sezon başındaki Deron’lı kadrodan daha da iddialı bir konuma gelip, Eurochallenge ve Türkiye Kupasını müzesine götüren Beşiktaş şimdi de Anadolu Efes karşısında şampiyonluğa ulaşmaya çalışacak.
En son 2004-05 sezonunda Khalid El Amin, Ratko Varda, Haluk Yıldırım ve Thomas Ellis’li kadrosuyla TBL’de finale yükselme başarısı gösteren Beşiktaş, kupaya giden yolda yine Efes ile karşılaşmış ama 1-0 geride başladığı beş maçlık seriden 4-1’lik kayıpla ayrılmıştı.
Bu sezon ligi 4. tamamlayıp, play-off’un ilk turunda Fenerbahçe Ülker ile eşleşen Ataman’ın ekibi, o seriyi süpürerek geçerken, yarı-finalde de Galatasaray Medical Park karşısında 3-1’lik zafere uzanmıştı.
37 yıldır TBL’de şampiyon olamayan Beşiktaş, son 20 yılda sadece bir kez ulaşabildiği final başarısını çoktan tekrarlamış durumda. Belki yine favori değiller ama daha motive durumdaki taraf olduklarını kolaylıkla söyleyebiliriz. Şampiyonluk, çok da uzak değil.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam