Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

efes - besiktas

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 29/05/2012 - 17:17 GMT+3

Sezon başı Avrupa’nın en pahalı kadrolarından birini kuran fakat elinde sadece Beko Basketbol Ligi kalan Anadolu Efes, seneyi kurtarmak için Beşiktaş Milangaz’ı geçmek zorunda.

Anadolu Efes

Görsel kaynağı: AA

Ligde finale bile kalınamayan senenin ardından bütçe olarak arttırma gidip maddi olarak en değerli kadroyu kurmak Anadolu Efes için çözüm olarak görüldü. Takımın başına Ufuk Sarıca gelirken, NBA’deki lovakt boyunca Ersan İlyasova takıma dahil edildi. Neredeyse sıfırdan kurulan takımda sekiz yeni isim yer alırken, direksiyon Ufuk Sarıca’nın ellerindeydi.
Bir türlü istediği basketbolu sahaya yansıtamayan Efes’te önce Ersan lokavtın bitimiyle Amerika yolunu tutarken, ilk darbe de onun oynadığı son karşılaşmada Tofaş’tan geldi. Oyun kurucu pozisyonunda sıkıntı çeken lacivert-beyazlılarda Vlado Ilievski’nin 11 maçta sadece 4 sayı, 2 asist ortalamaları tutturması sonrası onunla da yollar ayrıldı.
Euroleague’de de TOP 16’ya kalmasıan rağmen bir türlü beklentileri karşılayamayan takıma sezon arasında Oliver Lafayette katılsa da bir numaradaki sorun çözülemeyince Ufuk Sarıca’nın da görevine son verildi.
2010’da EuroCup’ta yılın koçu seçilen Yunanistan Milli Takımı baş antrenörü Ilias Zouros ile anlaşan Efes, Euroleague’de CSKA’ya, ligde de Galatasaray’a yenilerek iyi bir başlangıç yapamasa da daha sonra aldığı üst üste galibiyetlerle toparlandı.
Bu sezon ligi üçüncü bitiren ve play-off ilk turunda Karşıyakayı zorlanmadan geçen Efes, ilk ciddi eşleşmesi olan Banvit karşısında ise elenmekten son maçta kurtuldu.
Bu akşam Beşiktaş karşısına üç kupa hedefiyle çıkılan sezonda en azından bir kupa demek için sahaya çıkıyor lacivert-beyazlılar. Şurada zorlanırlar, burada etkili olurlar demek çok zor. Kadro olarak siyah-beyazlıların fersah fersah önündeler ama saha içi organizasyon ve motivasyon olarak ne kadar gerideler onu ancak maç oynanırken anlayabileceğiz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam