Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Yine ve her zaman Boyd Exell!

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 02/01/2013 - 10:28 GMT+2

Olimpikolmayan ve bu nedenle büyük kitleler tarafından pek bilinmeyen at arabası koşusu buna rağmen görülmeye değer ve kalabalığın ilgisini çekmeyi de başarıyor

Boyd Exell (AUS)

Görsel kaynağı: FEI

Olympia Horse Show Londra'da bu yıl ikincisi düzenlenen at arabası koşusu müsabakası bunu kanıtlıyor.
19 ve 20 Aralık tarihlerinde yapılan müsabakanın kuralı basit. Toplam dört adet atın bağlandığı taşıt, önündeki bir sürücü tarafından yönlendirilirken, arkasında da yardımcı seyisler bulunuyor. Müsabakanın amacı, mümkün olabilecek en hızlı şekilde üzerlerinde toplar bulunan kukalardan oluşan kapılardan geçmek. Binicilerin toplardan birini düşürmesi veya kapıdan geçememesi durumunda, müsabakayı tamamlama süresine fazladan saniyeler eklenerek ceza veriliyor. Tam bir sürat ve manevra kabiliyeti mücadelesi. Müsabakanın diğer formasyonları da bulunuyor (bir veya iki atlı arabalar ya da dresaj ile maraton gibi müsabakalar), fakat ne olursa olsun Londra'da binicilerin sergilediği manevra kabiliyetiydi.
Ve bu küçük oyunun en başarılı ismi de Avustralyalı Boyd Exell. Kendisi beş yıldan uzun bir süredir bu disiplinin şampiyonu ve rakipsiz olduğunu Londra'da bir kez daha kanıtladı. Atları Bajnok 2, Carrington Park Ajax, Bill 22 ve Lucky 294 ile iki yarışmayı da silip geçerken, her seferinde rakibi Hollandalı Theo Timmerman'ı 10 saniyeden fazla bir zamanlamayla geride bıraktı!
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam