Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Mechelen Dünya Kupası: İsveç gücü elinde tutuyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 02/01/2013 - 19:17 GMT+2

İsveçliler Nisan ayında Göteburg'da yapılacak olan Dünya Kupası finaline katılmak için can atıyor

Henrik von Eckermann sur Gotha FRH

Görsel kaynağı: FEI

İsveçliler Nisan ayında Göteburg'da yapılacak olan Dünya Kupası finaline katılmak için can atıyor. Fakat bunu başarabilmek için fazla, hem de çok fazla puana ihtiyaç var!
Jens Fredricson daha önce Belçika'da bir çok kez bulunmuştu ve Grand Prix'de göstereceği iyi performansın, onu final biletine daha çok yaklaştıracağını biliyor. Kendisi bu turu 3üncü olarak tamamladı ve şu anda Dünya Kupası sıralamasında 37 puanla 5inci sırada yer alıyor. Sıralamada iyi bir yerde bulunduğu ve Olimpiyat atı Lunatic ile birlikte Jens'in finali neredeyse garantilediği söylenebilir.
Fakat İsveç, en iyi binicilerinden biri olan Henrik Von Eckermann'a güveniyor. Bu Pazar günü yapılan müsabakanın şampiyonu, bir çok madalya sahibi Ludger Beerbaum'un öğrencisi ve çalışanı Henrik oldu. Genç adam, patronunun eski atı Gotha FRH ile zaferin sahibi olarak; bir araba, yüklü bir çek ve en önemlisi yirmi puan kazandı. Henrik: « Bunun gibi bir başarıdan sonra finallere kesin katılırım » diyerek espri yaptı. Tabii ki söylemesi yapmaktan daha kolay... Fakat İsveçli binicinin yeteneği, atı Gotha FRH'nin hızı ve Ludger Beerbaum'un tavsiyeleri bir araya geldiğinde bu sözleri inandırıcılık kazanıyor!
Cumartesi akşamı yapılan Masters müsabakasının galibi François Mathy Jr, atı D’Atlantique Royal ile bu etabı 2nci sırada tamamladı. Belçikalı binici memnuniyetini: « Çok mutluyum, Henrik benden sadece biraz daha hızlıydı! » diyerek dile getirdi.
Bir sonraki engel atlama Dünya Kupası etabı 20 Ocak'ta Leipzig'de yapılacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam