Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

takım sprint pist londra

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 02/08/2012 - 13:25 GMT+3

Pist bisikleti heyecanı start alıyor. Ata Atay, takım sprint yarışına baktı. Kurallar ne? Kaç kişi katılıyor? Favoriler kimler?

2012 Mondiaux Piste France Bauge Sireau D'Almeida

Görsel kaynağı: AFP

Takım sprint erkeklerde üç, kadınlarda iki sporcudan oluşan takımlar tarafından koşulur. Velodromun karşılıklı taraflarından yarışa başlayan takımlarda her turda öndeki sporcu çekilir ve son ismin sprintiyle dereceler belinrlenir. Daha iyi dereceye sahip olan taraf zafere ulaşır.
Elemelerde en iyi ilk sekiz dereceye sahip takımlar ilk turda ikili olarak eşleşecekler. İlk tur eşleşmelerinde birinci sekizinciyle, ikinci yedinciyle, üçüncü altıncıyla ve dördüncü beşinciyle finale kalabilmek için birbirleriyle yarışacak.
İlk turda zafere ulaşan dört takım arasında en hızlı olan iki takım altın, diğer iki takım ise bronz için final turunda karşılaşacaklar. Diğer takımlar da ilk turdaki derecelerine göre beşinciden sekizinciye kadar sıralanacak.
Londra 2012 ile birlikte erkekler takım sprintin yanı sıra kadınlar takım sprintte pist bisikleti takvimine ekledi.
KadınlarOlimpiyat Oyunları’nda ilk kez koşulacak olan kadınlar takım sprintte de erkeklerden geri kalmayan bir mücadele bizleri bekliyor. İddialı takımlar burada da hemen hemen aynı.
picture

2012 World Track Cycling Championships Germany Miriam Welte and Kristina Vogel

Görsel kaynağı: Reuters

Britanya, Victoria Pendleton ve Jess Varnish ikilisi ile Londra’da, kendi evlerinde madalya için piste çıkacak. Ancak Pendleton ve Varnish ikilisi diğer güçlü ikililer göz önüne alındığında altından biraz daha uzakta.
Britanya’nın en büyük rakibi olan Anna Meares ve Kaarle McCulloch ikilisi Avustralya’ya Britanya’da altın kazandırmaya çalışacak. Melbourne’de düzenlenen son Dünya Şampiyonası’nda final yarışmasına çıkmayı başaran ikili, 2010’da iki kez dünya rekoru kırıp dünya şampiyonu olmuş, 2011’de de ünvanlarını korumayı başarmıştı.
Çinli sprinter Shuang Guo ve Jinjie Gong ikilisi ise eski güçlerinden biraz uzaktalar. Son Dünya Şampiyonası'nda üçüncü olan ikili, önceki şampiyonalarda Avustralya’nın ardından ikinci olmuştu.
Kadınlar sprintte en büyük favori ise dünya rekorunun sahibi Almanya. Son Dünya Şampiyonası'nda, ev sahibi Avustralya’nın karşısında finale çıkan Almanya, elemelerden sonra final yarışında da dünya rekoru kırarak unvanını elde etmişti. Genç ikili Miriam Welte ve Kristina Vogel Londra’ya formda ve dünya rekorunu geçtiğimiz altı ay içerisinde kırarak geldi.

Erkekler
Erkekler takım sprintte altın madalya için savaşacak bir çok takım olacak. Son Olimpiyat şampiyonu Britanya, kendi evinde unvanını korumak için piste çıkacak. Pekin’de dünya rekoru kıran ekibin iki üyesi Chris Hoy ve Jason Kenny’nin yanında son Dünya Şampiyonası’nda da onlara eşlik eden Philip Hindis olacak.
Velodromda göreceğimiz en büyük rekabetlerden biri şüphesiz ki Avustralya ve Britanya arasında olacak. Avustralya, bu disiplininde de Britanya’yı geçmek için savaşacak. Son Dünya Şampiyonu unvanı ile Londra’ya gelen Avustralya takımında ise iki genç sprinter, Scott Sunderland ve Matthew Glaetzer’ın yanında bir dayanıklık uzmanı Shane Perkins olacak.
Sprint disiplinleri bahsediliğinde iki Avrupa ülkesi rakiplerinin bir adım önündedir. Dünya rekorunu Dünya Kupası Cali ayağında 2011 yılında kıran Almanya takımı, bu disiplinin en büyük ekollerinden. René Enders, Maximilian Levy ve Stefan Nimke ile Pekin’de bronz alan Almanya, bu kez altını arzuluyor.
Grégory Baugé, Kévin Sireau ve Arnaud Tournant üçlüsü Pekin’de Britanya’ya geçilmişti. Bu üçlünün de değişen bir parçası var. Arnaud Tournant yerine Kevin Sireau’yu izleyeceğiz Londra’da. Fransa da takım sprintte heyecanın en büyük parçalarından biri olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam