Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ahmet Örken'in çabası Sam Bennett fırtınasına engel olamadı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 14/10/2017 - 17:37 GMT+3

TUR 2017'de dördüncü etap zaferini elde eden Sam Bennett'ın ardından İzmir'de bitiş çizgisini ikinci sırada geçen isim, temsilcimiz Ahmet Örken oldu.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 5. etabın galibi Sam Bennett

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

53. Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Selçuk ile İzmir arasında geçilen 5. etabını, Bora-Hansgrohe takımının sprinteri Sam Bennett kazandı.
Bitime 30 kilometre kala kaçış grubunun yakalanmasıyla son bölüme toplu bir şekilde giren pelotonda UAE Emirates takımı, turkuaz mayolu liderleri Diego Ulissi'yi korumak adına ön bölümde tempo yaparak yeni ataklara engel olmaya çalıştı. Son 5 kilometre içinde önce Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo), sonra Mirco Maestri'nin (Bardiani-CSF) solo ataklarının da sonuçsuz kalmasıyla, etap galibini belirleyecek toplu sprint finişine gidildi.
Önceki etaplarda da görüldüğü gibi son ana kadar kendini arka bölümde saklayan Bennett, doğru zamanda yaptığı patlayıcı atağıyla rakiplerine yine şans tanımadı ve TUR 2017'deki 4. etap galibiyetini elde etti. TUR'da bu sene tüm sprint etaplarını domine eden İrlandalı bisikletçi böylece, Marc Cavendish ve Andre Greipel'in ardında Türkiye Turu'nda bir senede 4 etap galibiyetine ulaşan üçüncü isim olmayı başardı. Yarın İstanbul'un ev sahipliği yapacağı 6. ve son etabı da kazanması halinde Bennett, bu alanda rekorun tek başına sahibi olacak.
İzmir'de Bennett'ın ardından etabı ikinci sırada tamamlayan isimse, Türkiye Milli Takımı'nda Ahmet Örken oldu. Çok başarılı bir sezon geçiren ve bu performansının karşılığını İsrael Cycling Academy'ye transfer olarak alan temsilcimiz, bu formunu Türkiye Turu'nda etap ikinciliği alarak taçlandırdı. Etap üçüncülüğü ise UAE Emirates'ten Simone Consonni'nin oldu.
picture

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu: Sam Bennett'ı 5. etapta zorlayan isim bu kez Ahmet Örken

Genel klasmanda dengelerin değişmediği gün sonunda UAE Emirates'ten Diego Ulissi turkuaz mayoyu yarın da taşımaya devam edecek. En yakın rakibi Jesper Hansen'ın 12 saniye önünde bulunan İtalyan bisikletçi, yarın sprint finişine sahne olacak son etapta herhangi bir talihsizlik yaşamaması halinde TUR 2017'yi zirvede tamamlayacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş