Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Yorkshire'daki organizasyon sınıfta mı kalıyor?

Eurosport Türkiye

Güncellendi 25/09/2019 - 10:04 GMT+3

Danimarkalı bisikletçi Johan Price-Pejtersen, Yorkshire'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda hava şartlarının mağduru olan isimlerden yalnızca biri. Yetkililerin yoğun yağışa rağmen organizasyonları ertelememesi tepkilerin artmasına neden oluyor.

TOPSHOT - Denmark's Johan Price-Pejtersen crosses the line in the Men's U23 Individual Time Trial at the 2019 UCI Road World Championships, between Ripon to Harrogate in northern England on September 24, 2019. (Photo by OLI SCARFF / AFP) (Photo credit sho

Görsel kaynağı: Getty Images

Price-Pejtersen, dün koşulan Dünya Şampiyonası 23 Yaş Altı Erkekler Bireysel Zamana Karşı Yarışı'nda oldukça büyük bir su birikintisine girmesinin ardından takla atarak kendini yerde buldu.
Büyük Britanya'da, Yorkshire'da dün yağmur oldukça etkiliydi ve parkurun büyük bir kısmı sular altında kaldı. Yarışlar, birçoklarına göre ertelenmeliydi ancak organizatörler buna yanaşmadı. Dolayısıyla bisikletçiler yoğun bir yağışın altında, su birikintilerine karşı da mücadele ederek yarışmak durumunda kaldı.
Günün ilerleyen saatlerinde koşulacak olan Elit Kadınlar Zamana Karşı Yarışı, yoldaki su birikintilerinin tahliye çalışmaları nedeniyle bir saat ertelendi. Ancak günün erken saatlerinde koşan genç erkekler, organizasyonun mağduruydu.
Kendini beklenmedik bir şekilde yerde bulan Price-Pejtersen, "Bu durumun biraz sıradışı olduğunu düşünüyorum." yorumunda bulundu.
picture

UCI Dünya Şampiyonası'nda kaza (Johan Price-Pejtersen)

"Bana kalırsa, yarışmalar ertelenmeliydi. En azından havuzu andıran su birikintileri yok edildikten ve sıradışı bir hâl alan yağmur durduktan sonra yarışmalıydık."
"Gitmeye çalıştığınız her yerde su birikintileri vardı. Bu havuzların içine girmek zorunda kalıyordunuz. Antrenman yaptığınız şekilde yarışmak mümkün değildi."
Dünkü 23 Yaş Altı Erkekler Zamana Karşı Yarışı'nda düşen tek isim Danimarkalı Price-Pejtersen değildi. Macaristanlı Attila Valter da kendini yerde buldu. Üstelik Valter'ın düşmesinin tek sebebi yerlerin ıslak ve havanın yağışlı olması değildi. Çok düzgün olmayan asfaltın azizliğine uğrayan genç Macar, dengesini kaybedince yerlerin ıslak ve kaygan olmasının da etkisiyle düştü, uzunca bir mesafe yerde sürüklendi. Valter yarışı ancak 28. sırada bitirebildi ve finiş çizgisini geçmesinin ardından hastaneye götürüldü.
picture

UCI Dünya Şampiyonası'nda kaza (Attila Valter)

Belçikalı bisikletçi Ivan van Wilder da dün mücadele eden isimler arasındaydı. Van Vilder yarışın ardından organizasyonu ertelemeyen yetkilileri sert bir dille eleştirdi.
"Durum gerçekten çok tehlikeliydi ve yarışın koşulmasına müsaade etmek büyük bir sorumsuzluk. Yağmur bir zaman sonra durdu ancak yerler hâlâ çok ıslak ve kaygandı."
Yorkshire'da yağışların hafta boyunca devam etmesi bekleniyor. Bugün devam edecek yarışlar pazar gününün sonuna dek sürecek. Yarışlar ertelenir ya da ertelenmez ancak Yorkshire'daki organizasyonun şimdiden sınıfta kaldığı söylenebilir.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam