Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Sarı mayonun kazaya karıştığı altıncı etabı Stybar kazandı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 09/07/2015 - 19:47 GMT+3

Fransa Bisiklet Turu'nun altıncı etabına son bölümde yaşanan kaza damga vurdu. Etabı Etixx-Quickstep'ten Zdenek Stybar kazandı.

Zdenek Stybar - Fransa Bisiklet Turu 2015 altıncı etap

Görsel kaynağı: Reuters

Tour de France'ta Abbeville - Le Havre arasında koşulan 191.5 km'lik altıncı etabı Etixx-Quickstep takımından Zdenek Stybar kazandı.
Bitime 1.5 km kala girilen %7 eğime sahip 700 metrelik bölümde yarış hareketlenirken, genel klasmanda liderliği elinde bulunduran Tony Martin'in (Etixx-Quickstep) dengesini kaybederek düşmesi sonucunda ön kısımda büyük bir kaza meydana geldi. Nibali, Quintana gibi genel klasman iddialılarının da etkilendiği kazayla birlikte önde az sayıda bisikletçi kaldı. Yaptığı atakla gruptan kopmayı başaran Stybar, finişe kadar avantajını korumayı başardı. İkinci sırayı Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), üçüncü sırayı ise Bryan Coquard (Europcar) aldı.
Kazanın ardından köprücük kemiğini tutan ve bisikletine binmekte zorlanan Tony Martin, takım arkadaşlarının yardımıyla finiş çizgisini geçmeyi başardı. Kaza son 3 km'de gerçekleştiği için etkilenen bisikletçiler zaman kaybına uğramadı.
Tırmanış klasmanında ilk sırada yer alan bisikletçiye verilen benekli mayoyu, ara kapılardan topladığı puanlarla Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka) sırtına geçirdi. Yeşil mayo Andre Greipel'de, beyaz mayo ise Peter Sagan da kaldı.
Etap klasmanı
Genel klasman
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam