Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Boonen evinde kral

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 27/03/2011 - 18:01 GMT+2

Belçika'da koşulan ve yol bisikleti sezonunun en önemli klasiklerinden biri olan Gent-Wevelgem'i Quick-Step'in ve Belçika bisikletinin en büyük yıldızlarından Tom Boonen kazandı.

tom boonen, belgium, 2011

Görsel kaynağı: AFP

Sprint finişiyle sona eren yarışta ikinci Leopard-Trek'den Bennati olurken, üçüncü sırayı Amerikalı sprinter Tyler Farrar oldu.
Gelecek pazar koşulacak olan ve Flaman bisiklet geleneğinin en önemli klasiği olarak görülen Ronde Van Vlaanderen öncesi son hazırlıklar ve yarışlar yapılırken, son şampiyon Fabian Cancellera kaza geçirdiği ve teknik problem yaşadığı E3 Prijs Vlaanderen'i dün müthiş bir geri dönüşle kazanmış ve bu sene de iddialı olduğunu göstermişti. Geçen sene De Ronde ve Paris-Roubaix'de Cancellera'ya geçilen Tom Boonen'in bugün koşulan Gent-Wevelgem'de ne yapacağı ise merakla bekleniyordu.
Büyük sürprizlere gebe olan ve Thomas Voeckler, Peter Sagan gibi iddialı isimlerin belirli bölümlerde yaptığı ataklarla öne çıktığı Gent-Wevelgem'de son bölümde Quick-Step ve BMC bisikletçilerinin oluşturduğu takip grubuyla gelen Boonen, gülen taraf oldu.
Parkurun yapısı ititbariyle son bölümü zorluk barındırmayan ve güçlü sprinterlerin domine etmesi beklenen Gent-Wevelgem'de bir diğer Belçika takımı Omega-Pharma Lotto'nun sprinter ismi André Greipel dördüncü sırayı aldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam