Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Sagan kara büyüyü bozdu

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 27/03/2016 - 20:51 GMT+3

Gent-Wevelgem'i kazanan Slovak bisikletçi, gökkuşağı mayonun lanetini üzerinden attı.

Peter Sagan

Görsel kaynağı: AFP

Bisiklet takviminin yarı klasik yarışlarından olan Gent-Wevelgem'i, Tinkoff takımının Slovak bisikletçisi Peter Sagan kazandı.
Yarışın başlarında farkı 8 dakikanın üzerine çıkaran kaçış grubu, bitime yaklaşık 100 kilometre kala peloton tarafından yakalandı. Mücadelede kader noktası, parkurun sembollerinden sayılan Kemmelberg tırmanışı oldu. Bu bölümde Fabian Cancellara, Sep Vanmarcke, Viacheslav Kuznetsov ve Peter Sagan'dan oluşan grup atak yaparak ana grupla arayı açtılar.
Etixx - Quick Step ve BMC takımlarının önderliğinde kaçan grubu yakalamaya çalışan pelotonun çabası sonuç vermezken, öndeki 4'lü arasında geçen taktik savaşının galibi Sagan oldu. Slovak bisikletçi doğru zamanda yaptığı atakla 2013'ten sonra ikinci kez Gent-Wevelgem'de zafere uzandı.
Lotto NL Jumbo'dan Vanmarcke'nin ikinci olduğu yarışı, Katusha bisikletçisi Kuznetsov üçüncü tamamladı. Bisiklet kariyerindeki son sezonu geçiren Cancellara ise bitiş çizgisini 4 sırada geçti.
1962'den sonra bir ilk
Geçtiğimiz yıl düzenlenen dünya şampiyonasını zirvede tamamlayarak gökkuşağı mayoyu sırtına geçiren Peter Sagan, dünya şampiyonluğunun ardından ilk kez bir yarışı ilk sırada tamamladı ve bu mayonun lanetini üzerinden attı.
26 yaşındaki bisikletçi ayrıca, 1962'den sonra gökkuşağı mayoyla Gent-Wevelgem'i kazanan 2. isim oldu.
Gent-Wevelgem sonuçları için tıklayınız
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam