Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

La Vuelta 2019 rehberi

Eurosport Türkiye

Güncellendi 23/08/2019 - 13:09 GMT+3

74. İspanya Bisiklet Turu, yarın İspanya’nın güneydoğusundan start alıyor. Peki hangi bisikletçiler kırmızı mayo mücadelesi verecek? Kimler favori? Toplu sprint finişindeki önemli aktörler kim?

Promo La Vuelta

Görsel kaynağı: Eurosport

Genel klasman yarışında iki takımın öne çıktığını söylemek mümkün: Movistar ve Jumbo-Visma.
Movistar, birçok tura olduğu gibi Vuelta’ya da birden çok liderle geliyor. İspanyol takımın planlanan kadrosunda Richard Carapaz, Nairo Quintana ve Alejandro Valverde üçlüsü; Movistar’ın Vuelta’daki lider üçlüsü olacaktı. Ancak dün açıklanan habere göre son Giro şampiyonu Carapaz yaşadığı sakatlık nedeniyle İspanya’da pedal çeviremeyecek. Fakat Quintana ve Valverde; yanlarında Marc Soler, Nelson Oliviera, Imanol Erviti gibi domestikler varken her şeyi yapma potansiyeline sahipler.
Movistar’ın genel klasman savaşındaki en güçlü rakibi Jumbo-Visma olacak. Giro’ya şampiyonluk için giden ancak dağlarda domestik eksikliği yaşayan Primoz Roglic, Tour’da podyumun son basamağında yer alan Steven Kruijswijk ile birlikte Hollanda takımının Vuelta’daki iki liderinden biri olacak. Roglic’in dün yaptığı, “Kazanmak için buradayım!” açıklaması, Slovak bisikletçinin İspanya’ya ne kadar iddialı geldiğini gösteriyor. Giro’da formsuz olan ve Roglic’e pek yardım edemeyen Sepp Kuss, 2018 Vuelta’daki kadar güçlü olursa liderleri için önemli bir koz olacaktır. Tour’un dağlarında Kruijswijk’a eşlik eden George Bennett ve bu sezon çok fazla yarış koşmadığı için Vuelta’ya bir hayli diri gelecek Robert Gesink de takımı daha güçlü hâle getiriyorlar.
Primoz Roglic
Bu iki takımın yanı sıra Astana kadrosunu da hiç hafife almamak gerekir. Tour’da yaşadığı talihsizlikler sonucu genel klasman savaşı veremeyen ve yarış dışı kalan Jakob Fuglsang, sağlıklı kalırsa önemli bir genel klasman adayı olacaktır. Ancak geçen yıl hem Giro’da hem Tour’da üçüncü olan Miguel Angel Lopez de Astana formasıyla kırmızı mayo savaşı verebilir. Üstelik takımın Luis Leon Sanchez, Omar Fraile, Izagirre kardeşler gibi önemli domestikleri olacak.
Mitchelton-Scott, Astana’nın yanına koyulacak bir takım. Son şampiyon Simon Yates’in takımı Mitchelton-Scott, Yates kardeşleri İspanya’ya getirmedi. Kolombiyalı Estaban Chaves iyi bir Giro koşmuş ve etap kazanmıştı. Takımın Vuelta’daki lideri o olacak. Mikel Nieve, Chaves’in baş yardımcısı görevini üstlenecek. Ancak 24 yaşındaki Nick Schultz’u da Chaves’in önemli domestikleri arasında saymak gerekir. Tsgabu Gmay ve Damien Howson, Kolombiyalı liderlerine dağlarda eşlik edecek diğer güçlü domestikler.
Team Ineos buraya genel büyük liderlerinden yoksun geliyor. Britanya takımının Vuelta’daki liderleri Wout Poels ve Tao Geoghegan Hart olacak. Genel klasmanda zirveye oynamaları zor olsa da Ineos bisikletçilerini etap galibiyetleri alırken görebiliriz.
Genel klasmanda ilk onu ve etap galibiyetlerini hedefleyecek bir takımımız daha olacak: Team Emirates. Sakatlıktan dönen ve fena bir Tour koşmayarak 14. olan Fabio Aru, İspanya’da bacaklarına kilometre yüklemenin yanı sıra özlediği etap galibiyetini almak isteyecektir. Öte yandan Emirates’te dikkatle takip edilmesi gereken genç bir isim var: 20 yaşıdaki Tadej Pogacar. Sloven bisikletçi bu sene hem Algarve Turu’nda hem de Kaliforniya Turu’nda etap kazanarak genel klasman lideri olmuştu. Pogacar, Vuelta’ya katılan en formdaki isimlerden biri olacak.
Tadej Pogacar
Education First’ü de bir genel klasman adayı takım olarak göstermek gerekir. Rigoberto Uran’ın liderliğinde; Sergio Higuita, Hugh Carthy ve Tejay Van Garderen’ın yardımlarıyla genel klasmanda tepeyi hedefleyebilirler. 22 yaşındaki Higuita’yı ekstra bir dikkatle izlemeniz tavsiye edilir.
Sam Bennett’la toplu sprint finişlerinin en güçlü takımlarından biri olacak Bora Hansgrohe, aynı zamanda güçlü genel klasmancılara da sahip: Rafal Majka ve Felix Großschartner. Majka, Giro’da genel klasman altıncısı ve Polonya Turu’nda ise dokuzuncusu olmuştu. Bu sene Türkiye Bisiklet Turu’nu kazanan takım arkadaşı GroBschartner henüz 25 yaşında ve ilk defa yer alacağı Vuelta’da etap galibiyetini ve genel klasmanda ilk onu hedeflemesi muhtemel.
Vuelta, bilindiği üzere, diğer iki büyük tura göre sprinterler için daha az cazip bir tur. Toplu sprint finişlerine sahne olacak düz etapların sayısı görece daha az. Ancak yine de önemli sprinterleri İspanya topraklarında izleyebileceğiz.
Sezonun belki de en formda iki üç sprinterinden birisi olan Bora Hansgrohe’li Sam Bennett, İrlanda ulusal şampiyonluk mayosuyla Vuelta’da olacak. 28 yaşındaki sprinter, geçen haftalarda koşulan Binck Bank Tour'da ilk üç etabın üçünü de kazanarak ne kadar güçlü olduğunu kanıtlamıştı. Bennett'ın az sayıdaki toplu sprint finişinde, birden fazla etap kazanması kimseyi şaşırtmayacaktır.
Sam Bennett
Deceuninck-Quick Step de buraya en güçlü kadrosuyla gelmeyen takımlardan. Kurt sürüsü’nün etap kazanmaya en yakın ismi, sprinter Fabio Jakobsen. Zdenek Stybar, Philippe Gilbert gibi klasikçilerin de etap galibiyeti yaşaması kimseleri şaşırtmaz.
Uzun yıllardır Tour’da görmeye alışık olduğumuz Alman bisikletçi John Degenkolb, İspanya’da toplu sprint finişlerindeki önemli aktörlerden biri olacak. Degenkolb, iyi bir sezon geçirmese dahi İspanya’da etap kazanabilir.
Bir diğer toplu sprint finişi aktörümüz, Team Emirates’li Fernando Gaviria. Kolombiyalı sprinter, Giro esnasında yaşadığı sakatlıktan dolayı yarışı erken bırakmak durumunda kalmıştı. Ne kadar formda olduğunu bilmesek ve takımında ona yardımcı olacak isimlerin sayısı fazla olmasa da Gaviria, patlayıcı gücüyle etaplar kazanmak isteyecektir.
Vuelta, yarın 13,4 kilometrelik takım zamana karşı etabıyla başlayacak. 10. etapta bir de 36,2 km uzunluğunda bireysel zamana etabı yer alıyor. Beşinci gün ilk zirve finişini izleyeceğiz. Birçok dağlık etap içinden en öne çıkanları ise dokuz ve 16. etaplar olacak.
Hazırlayan: Enes KANBUR
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam