Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Formolo'dan efsanevi kaçış

Eurosport Türkiye

Güncellendi 12/05/2015 - 18:41 GMT+3

İtalya Bisiklet Turu'nda dördüncü etabın galibi, müthiş solo kaçışıyla Cannondale-Garmin takımından Davide Formolo oldu.

Davide Formolo - İtalya Bisiklet Turu dördüncü etap galibi

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Chiavari ile La Spezia arasında koşulan 150 km'lik etabı Cannondale-Garmin takımından Davide Formolo kazandı.
Kariyerinin ilk büyük turunu koşan 22 yaşındaki İtalyan, kaçış grubunun içinden son tırmanış öncesinde yaptığı atakla etap zaferine uzandı. Profesyonel yol bisikletindeki ilk yarış galibiyetini elde eden Formolo, Diego Ulissi'nin 2011'deki etap galibiyetinden bu yana Giro'da etap kazanan en genç İtalyan oldu.
Üç adet kategorize tırmanışın yer aldığı etap boyunca öndeki tempoya ayak uydurmakta zorlanan Michael Matthews (Orica GreenEdge) pembe mayosunu koruyamadı. Ancak Matthews'ın takım arkadaşı Simon Clarke önde kalmayı başararak genel klasmanda liderliği devralan isim oldu.
Beklenmedik bir şekilde genel klasman favorilerinin de hareketli bir gün geçirmesi etabı daha ilginç hale getirdi. Astana'nın gün boyu yaptığı sıkı çalışmanın ardından son bölümde Alberto Contador (Tinkoff Saxo), Fabio Aru (Astana) ve Richie Porte (Team Sky) arasında karşılıklı ataklar vardı. Fakat gün sonunda bu üç favori arasındaki zaman farklarında bir değişiklik yaşanmadı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam