Eurosport
Giro'nun 15. etabında Foliforov sürprizi
Tarafından
Yayınlandı 22/05/2016 - 18:36 GMT+3
Bireysel zamana karşı etabını kazanan Rus bisikletçi, takımı Gazprom-Rusvelo'ya Giro'daki ilk etap galibiyetini getirdi.
Eurosport
Görsel kaynağı: Eurosport
Giro d'Italia'da 15. etabı Gazprom-Rusvelo takımının 24 yaşındaki bisikletçisi Alexander Foliforov kazandı.
Castelrooto ile Alpe di Siusi arasında 10.8 kilometrelik tırmanışla geçilen bireysel zamana karşı etabında büyük bir sürprize imza atan Foliforov 28.39'luk zamanıyla etap galibiyetine ulaştı.
Dün genel klasman liderliğine yükselen ve bugün pembe mayosuyla sahne alan Steven Kruijswijk, salise farkıyla Foliforov'un arkasında kalmasına rağmen genel klasmanda rakipleriyle arasındaki zaman farkını açtı.
Hollandalı bisikletçinin pembe mayoda en ciddi rakibi olarak gözüken Vincenzo Nibali, tırmanış sırasında mekanik arıza yaşadı ve Kruijswijk'tan 2 dakika 10 saniye fark yedi. Böylelikle Orica GreenEdge'in Kolombiyalı bisikletçisi Esteban Chaves genel klasmanda ikinci sıraya yükseldi. Etabı Kruijswijk'ın 40 saniye gerisinde bitiren Chaves, genel klasmanda 2:12'lik farkla 2. sırada bulunuyor.
Giro'da yarınki dinlenme gününün ardından heyecan, Bressanone ile Andalo arasında geçilecek 16. etapla devam edecek.
Benzer Konular
Reklam
Reklam