Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Bütün kış bu yarışı düşünüyordum" - Milano - Sanremo'da zafer Mohoric'in

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 19/03/2022 - 22:17 GMT+3

Bahrain-Victorious’tan Matej Mohoric; baharın müjdecisi, sezonun ilk anıt yarışı Milano – Sanremo’da Tadej Pogacar, Mathieu van der Poel ve Wout van Aert gibi isimleri geride bırakarak zafere ulaştı.

Matej Mohoric of Slovenia and Team Bahrain Victorious celebrates winning during the 113th Milano-Sanremo 2022 a 293km one day race from Milano to Sanremo

Görsel kaynağı: Getty Images

Sezonun ilk klasiği Milano-Sanremo Sloven yarışçı Matej Mohoric’in sürpriz galibiyetiyle sonuçlandı. Baharın müjdecisi olarak bilinen yarışta Team TotalEnergies’ten Fransız Anthony Turgis ve Alpecin-Fenix’ten Hollandalı Mathieu van der Poel podyumda Mohoric’e eşlik etti.
Katıldığı son iki anıt yarıştan zaferle ayrılan ve sezonu Tirreno Adriatico şampiyonluğuyla açan Tadej Pogacar’ın yarışın son tırmanışı Poggio’daki atakları bu kez zaferle sonuçlanmadı. Nitekim, Poggio’nun inişinde gösterdiği yüksek performansla grubun en önüne geçen 27 yaşındaki Matej Mohoric, son kilometrede zinciri atmasına rağmen La Primavera’yı kazanan ilk bisikletçi olmayı başardı. Mohoric, geçtiğimiz sezon Tour de France’ta etap zaferi yaşamıştı. Tadej Pogacar ise dördüncülükle yetindi.
Gençler kategorisinde daha önce Dünya Şampiyonluğu yaşamış olan Mohoric, sezon öncesi Poggio’daki inişin kendisi için bir fırsat olabileceğini takımıyla konuştuğunu anlattı.
“Bütün kış bunu düşünüyordum. Eğer kış boyunca doğru antrenman yaparsam ve Poggio’ya tırmanırken ön grupta kalmayı başarabilirsem, inişte yapacağım bir atakla şansım olabilirdi.”
Matej Mohoric of Slovenia and Team Bahrain Victorious holds up his bike to celebrate during the 113th Milano-Sanremo 2022 a 293km one day race from Milano to Sanremo
Takım dropper post [bir çeşit sele ekipmanı/teknolojisi] kullanma fikriyle geldi çünkü bu yarış bana çok iyi uyum sağlıyordu ve en son kısımda iniş vardı. Takım, bisikleti benim için hazırladı ve bu plana uzun zamandır sahipti. İlk başta inişlerde bu kadar fark yaratabileceğini düşünmedim ama antrenmanda ilk kez denediğimde çok şaşırdım.”
Şubat ayındaki hastalığımdan sonra mükemmel durumdaydum. Ne yazık ki Strade Bianche’de kötü bir kaza yaşadım ve bir sürü fizyoterapi seansına katıldım. Hiçbir zaman inanmayı bırakmadım. Kondisyonumu koruyabilmek adına bazı basit antrenmanlar yaptım.”
“Ve bugün burdayım. Harika gitmiyordum ama Poggio’da en iyilerle kalabilecek seviyedeydi. Oradan sonra ise her şeyimi verdim. Buna inanamıyorum. Söyleyecek bir şey bulamıyorum.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam