Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Paris-Nice'te 3. etaba kar engeli

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 09/03/2016 - 17:45 GMT+2

İlk günden beri kötü hava şartları sebebiyle pelotonu fazlasıyla zorlayan Paris-Nice yarışında 3. etap bitişe 40 km kala iptal edildi.

Paris-Nice

Görsel kaynağı: Eurosport

Michael Matthews'in liderliğini sürdürdüğü Paris-Nice yarışı kar engeline takıldı.
Bugün Cusset - Mont Brouilly arasında düzenlenen 3. etapta Cote de Vernay ve Cote de Chateauneuf tırmanışlarını geçen peloton, artan yüksekliğin etkisiyle hava şartları iyice kötüleşince zorlanmaya başladı. Etabın 95. km'sinde çıkılan üçüncü tırmanış olan Cote des Echarmeaux'de ise kar yağışı sporcuları oldukça zorladı ve 165 km'lik etabın bitimine 70 km kala yetkililer etabı nötralize (etap sonucunu genel klasmana yansıtmama) ettiklerini açıkladı. Ancak hava şartları iyice ağırlaşınca, etabın bitimine 40 km kala etabın iptal edildiği duyuruldu.
İlk etaptaki şiddetli kar yağışından sonra Tom Boonen başta olmak üzere birçok isimden etabı sonuna kadar devam ettirdiği için tepki alan yetkililer, bu kez iptal kararı alarak sporcu sağlığını korumayı amaçladı. BMC'nin Belçikalı bisikletçisi Philippe Gilbert, bu sabah hastalandığı için yarıştan çekildiğini açıklamıştı.
Movistar takım aracı, Cote des Echarmeaux tırmanışında çektiği videoyu Twitter hesabından yayınlayarak zorlu şartları gözler önüne serdi:
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam