Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kuzeyin Cehennemi'nde büyük sürpriz!

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 10/04/2016 - 20:02 GMT+3

Paris-Roubaix'de büyük bir heyecan olan yarışta, zafer 37 yaşındaki Mathew Hayman'ın oldu. 4 zaferi bulunan Tom Boonen ise ikinci sırada kaldı.

Mathew Hayman

Görsel kaynağı: AFP

Kaçış grubunun zafere ulaştığı Paris-Roubaix'de 5 hafta önce kolunu kıran Mathew Hayman (Orica-GreenEdge), inanılmaz bir zafer yaşadı ve 120.'si düzenlenen yarışın tarihinde zafere ulaşan en yaşlı 4. isim oldu.
Kuzeyin Cehennemi'nde bugüne kadar 4 zaferi bulunan ve bu sene alacağı zaferle en çok kazanan isim olmak isteyen Tom Boonen ise ikinci sırada kalarak hayal kırıklığı yaşadı. Yarış boyunca büyük şanssızlıklar yaşayan Team Sky'dan Ian Stannard ise bitiş çizgisini üçüncü sırada geçerek podyuma girmeyi başardı.
Hayman'ı zafere götüren son 1.6 km'yi kaçırmayın!
27 pave sektörden oluşan yarışta zafere giden kaçış grubu, yarışın bittiği Roubaix Velodromu'nda izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Son 5 kilometrede Boonen, Erviti, Stannard, Boasson Hagen, Erviti, Vanmarcke, Hayman'dan oluşan kaçış grubu ataklarla birbirini denerken, velodroma ilk giren ikili Boonen ve Hayman oldu. Sonrasında Stennard'ın yaptığı atakla heyecan doruğa çıkarken, 37 yaşındaki Mathew Hayman, yarım tekerlek farkla bitiş çizgisini en önde geçti ve yarış tarihinde Avrupa dışından zafere ulaşan ikinci bisikletçi oldu.
Avustralyalı sporcunun ardından bitiş çizgisini geçen Paris-Roubaix'nin yaşayan efsanesi Tom Boonen ise 5. şampiyonluğunu kıl payı farkla kaçırarak büyük üzüntü yaşadı. Geçtiğimiz hafta Ronde'de zafere ulaşan dünya şampiyonu Peter Sagan, yarışı 11. sırada bitirdi. Kariyerinin sezonunu geçiren Cancellara ise kaçış grubunun 45 saniye gerisinde takibini sürdürürken, Mons-en-Pévèle'de geçirdiği kazadan sonra geride kaldı yarışı arka sıralarda bitirdi ve kariyerindeki 4. Paris-Roubaix zaferini yaşayamadı.
Paris-Roubaix'de oluşan sıralamayı görmek için tıklayınız
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam