Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İtalya'nın olimpik bisiklet takımı belli oldu

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 18/07/2016 - 10:56 GMT+3

Bisiklet takımının antrenörü Davide Cassani'nin açıkladığı kadroda en tecrübeli isim olarak Vincenzo Nibali göze çarpıyor.

Vincenzo Nibali à la peine lors de la 5e étape du Tour de France

Görsel kaynağı: AFP

2016 Rio Olimpiyat Oyunları kapsamında düzenlenecek yol bisikleti yarışı için İtalya'nın 5 kişilik milli kadrosu belli oldu.
İtalya Milli Bisiklet Takımı Antrenörü Davide Cassani tarafından açıklanan kadroda, 2014 Tour de France'ın şampiyonu Vinzenzo Nibali ve 2015 Vuelta'nın galibi Fabio Aru dikkat çekiyor. İkilinin Astana'dan takım arkadaşı Diego Rosa da olimpik kadroda yer bulurken, BMC'den Damiano Caruso ve Alessandro De Marchi bu üçlüye eşlik edecek.
5 kişilik dar kadroya girmeyi hak eden çok fazla bisikletçi olduğunu ifade eden Cassani, seçim yaparken oldukça zorlandıklarını ifade etti.
Takımda bir önceki olimpiyat oyunlarında yarışan tek ismin Nibali olması dikkat çekiyor. 31 yaşındaki bisikletçi, 2012 Londra Olimpiyatları'nda kendisine uygun olmayan parkuru 101. sırada tamamlayabilmişti.
İtalya'nın olimpik bisiklet takımının 27 Temmuz'da Fiuggi'de toplanması, 30 Temmuz'da ise Brezilya'ya giderek Olimpiyat Köyü'ne yerleşmesi bekleniyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam