Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Sagan'dan tarihi zafer!

Eurosport Türkiye

Güncellendi 03/04/2016 - 18:29 GMT+3

2015 Dünya şampiyonu Peter Sagan kariyerindeki ilk ''Monument'' zaferini Tour of Flanders'ın 100. edisyonunda kazanarak çok önemli bir başarıya imza attı.

Peter Sagan

Görsel kaynağı: Twitter

Slovak bisikletçi oldukça güçlü bir görüntü verdiği yarışta adeta gövde gösterisi yaptı. Yarış boyunca birkaç kez atak girişimi yapan son dünya şampiyonu, Paterberg'de yaptığı son atakla Sep Vanmarcke'ı düşürdü ve solo kaçışla zafere ulaştı.
Bitime 5 km kala Vanmarcke ve Cancellara'ya 15 saniye fark atan Sagan, aradaki farkı koruyarak rahat bir şekilde bitiş çizgisin geçti ve zaferini ön tekerini kaldırarak aykırı bir şekilde kutladı.
Sagan'ın kendine has kutlamasını kaçırmayın!
picture

Tour of Flanders: Zafer Sagan'ın!

Spartacus'ün vedası
Kariyerindeki son sezonu geçiren ve Ronde'de 3 zaferi olan Fabian Cancellara ise podyumun ikinci sırasında yer aldı. Bu önemli yarışı 4. kez kazanan ilk bisikletçi olma fırsatını kaçıran İsviçreli, bitiş çizgisini geçerken seyirciler tarafından yoğun alkış aldı. Podyumun üçüncü sırasını ise Sep Vanmarcke kaptı.
5. Dünya şampiyonu
Sagan bu zaferiyle beraber Ronde'de zafer yaşayan 5. dünya şampiyonu oldu. Gökkuşağı mayosuyla bitiş çizgisini geçen Tinkoff'un Slovak bisikletçisi, Bobet (1955), Van Looy (1962), Merckx (1975) ve Boonen'den (2006) sonra bunu başaran 5. isim olarak, bisiklet tarihinde önemli bir yer daha edindi.
Zaferden sonra neler dedi?
picture

Sagan büyük zaferden sonra neler dedi?

Tour of Flanders'ta oluşan sıralamayı görmek için tıklayınız
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam