Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

van Avermaet 1 saniye farkla kazandı!

Eurosport Türkiye

Güncellendi 15/03/2016 - 17:33 GMT+2

Tirreno-Adriatico'da 2016'nın şampiyonu Greg van Avermaet oldu! Son etabın galibi ise kariyerinin son sezonunu geçiren Fabian Cancellara oldu.

Greg van Avermaet

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

San Benedetto ve Tronto arasında düzenlenen son etabın ardından Greg van Avermaet, sadece 1 saniye farkla genel klasman liderliğini kazandı!
1 saniyeyle gelen şampiyonluk
Bireysel zamana karşı yarışa sahne olan son etaba en yakın takipçisi Zdenek Stybar'ın 7 saniye önünde başlayan van Avermaet, Peter Sagan'ın parkuru 11:32 ile bitirmesinin ardından heyecan dolu dakikalar yaşadı. Belçikalı bitiş çizgisini geçtiğindeyse kronometre 11:39'u gösteriyordu. Sagan'ın 8 saniye önünde son güne başlayan 30 yaşındaki bisikletçi, bu sonuçla 1 saniye farkla podyumun zirvesine çıkmayı başardı ve büyük sevinç yaşadı.
Güne genel klasmanda ikinci sırada başlayan Stybar ise kötü bir performans göstererek 12:05 ile bitiş çizgisini geçti ve Tirreno-Adriatico 2016'yı 7. sırada bitirebildi.
Cancellara ikinci baharını yaşıyor
Kariyerinin son sezonun geçiren Fabian Cancellara ise son etapta neredeyse uçtu! Etabı 11:08 ile zirvede bitiren 34 yaşındaki İsviçreli, en yakın rakibi Le Bon'a 13 saniye fark atarak son günün kazananı oldu. 2016'ya harika bir başlangıç yapan Cancellara, bu sezonki 4. yarışını kazanmış oldu.
Jungels podyumda
Genel klasmnada ilk iki sırayı Greg van Avermaet ve Peter Sagan alırken, podyumun üçüncü basamağındada ise Bob Jungel yer aldı. 2016'nın bir başka formda ismi olan 23 yaşındaki Lüksemburglu, kariyerinde ilk kez bu seviyede bir yarışı podyumda sonlandırmayı başardı ve gelecek için olumlu sinyaller verdi.
Son etabın ardından Tirreno-Adriatico'da oluşan sıralamayı görmek için tıklayınız
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam