Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Zafer Nibali'nin

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 21/02/2016 - 14:22 GMT+2

Umman Turu'nda kırmızı mayo Vincenzo Nibali'nin oldu. İtalyan yıldız, Kristoff'un kazandığı son etabın ardından genel klasman liderliğini garantiledi.

Vincenzo Nibali

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Katusha'nın Norveçli sporcusu Alexander Kristoff'un kaznadığı son etapta Zico Waeytens ikinci, Søren Kragh Andersen üçüncü oldu. Sprint bitişine sahne olan etap sakin geçerken, genel klasman lider olarak son güne başlayan Nibali sprinterlerin hemen arkasında güvenli bir şekilde etabı bitirdi.
Astana podyumu ikiledi
Umman Turu'nda ilk genel klasman zaferini yaşayan İtalyan bisikletçi, kraliçe etap olan 4. etabı kazanarak genel klasman zirvesindeki yerini sağlama almıştı. 2012 yılında genel klasmanda Peter Velits'in ardından ikinci olan Nibali, bu sezon zafere ulaşarak 2016'da formda olacağını gösterdi. AG2R-La Mondiale'in Fransız sporcusu Romain Bardet genel klasmanda ikinci olurken, Nibali'nin Astana'dan takım arkadaşı olan Jakob Fuglsang podyumun üçüncü basamağında yer aldı.
Sırada Tirreno-Adriatico var
Umman'da aldığı zaferle moral bulan Nibali'nin sıradaki hedefi Tirreno-Adriatico. 2012 ve 2013'te zafer yaşadığı ''İki Denizin Yarışı''nda üçünce zaferini kazanmak isteyen 31 yaşındaki yıldız, bu sezon Giro ve Rio Olimpiyatları'nda zirveyi hedefliyor.
Umman Turu'nda son günün ardından genel klasman sıralamasını görmek için tıklayınız
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam