Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Quintana tarihe geçti!

Eurosport Türkiye

Güncellendi 27/03/2016 - 17:02 GMT+3

Katalunya Turu'nda son gün sürprizi yaşanmadı. Son etaba lider olarak başlayan Nairo Quintana, liderlik mayosunu korudu ve bu zaferi yaşayan 3. Kolombiyalı oldu

Movistar's Colombian rider Nairo Quintana (C) is kissed by two beauties as he celebrates his jersey of overall leader on the podium of the Stage 4 of the 96th Volta Catalunya 2016

Görsel kaynağı: AFP

Katalunya Turu'nun son günü Barcelona'da geçti. Montjuic'te düzenlenen ve 8 turun atıldığı son etapta Movistar'ın Kolombiyalısı Nairo Quintana genel klasman liderliğini korumayı başardı ve podyumun zirvesini kimseye kaptırmadı.
18 yıl sonra
26 yaşındaki bisikletçi, 96.'sı düzenlenen Katalunya Turu'nda genel klasman zaferine ulaşan 3. Kolombiyalı oldu. 1993'te Alvaro Mejia ve 1998'de Hernán Buenahora'nın ardından bu başarıya ulaşan üçüncü isim olan Quintana, kariyerindeki 9. genel klasman zaferini de yaşamış oldu.
Martin 4. kez podyumda
Genel klasmanda ikinci sırayı alan Alberto Contador, 7 saniye geride girdiği son günde atak denemellerinde Quintana'dan yanıt aldı ve turu podyumun ikinci sırasında bitirdi. Son etapta genel klasmanda dikkate değer tek değişim podyumun üçüncü basamağında oldu. Etixx-QuickStep'ten Dan Martin, sprint kapılarında kazandığı bonuslarla Richie Porte'u geride bıraktı ve kariyerinde 4. kez Katalunya Turu'nu podyumda bitirdi.
Son etabı Tcatevich kazandı
7. etabın galibi ise Katusha'nın Rus sprinteri Alexei Tcatevich oldu. Sprint düzlüğünde yaptığı atakla Primoz Roglic'i geride bırakan 26 yaşındaki sprinter, kariyerindeki en büyük etap zaferini yaşadı.
Katalunya Turu'nda son günün ardından oluşan genel klasman sıralamasını görmek için tıklayınız
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam