Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Almanların düellosunda kazanan Kittel

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 18/02/2016 - 10:44 GMT+2

Volta ao Algarve'nin ilk etabı Marcel Kittel ve André Greipel'in mücadelesine sahne olurken, gülen taraf Kittel oldu.

Marcel Kittel, vainqueur à Dubaï de sa première course avec Etixx - Quick Step

Görsel kaynağı: AFP

Portekiz'de düzenlenen Volta ao Algarve'nin Lagos-Albufeira arasında geçilen ilk etabının galibi, Etixx-Quick Step takımının Alman sprinteri Marcel Kittel oldu.
Gözlerin, sezon açılışını yapan İspanyol bisikletçi Alberto Contador'un üstünde olduğu Volta ao Algarve ilk etabında; Domingos Gonçalves (Epafel), Alexandr Kolobnev (Gazprom - RusVelo) ve Kamil Gradek'ten (Verva ActiveJet) oluşan kaçış grubu, yarışın 55. kilometresinde pelotonla arasındaki farkı 8 dakikaya kadar çıkardı. Kamil Gradek, ara zirve ve sprint kapılarından ilk sırada geçerek puanları toplayan isim oldu.
Bu andan sonra, Etixx-QuickStep ve Lotto Soudal önderliğindeki ana grup tempoyu yükseltirken bitime 7 kilometre kala öndeki bisikletçileri yakalamayı başardı. Son 10 kilometre içinde 2 kaza yaşanırken, etap ve genel klasman iddialıları pelotonun ön tarafında yer alarak bundan etkilenmedi.
Son bölümde takım arkadaşlarından daha fazla yardım alan isim Andre Greipel olmasına rağmen, 2016'ya etkileyici bir giriş yapan Marcel Kittel doğru zamanda yaptığı atakla takımına bu yılın 10. etap zaferini getirmeyi başardı.
Kittel'i Lotto Soudal takımından vatandaşı André Greipel takip ederken, podyumu tamamlayan isim Trek-Segafredo takımından Jasper Stuyven oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam