Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Hindistan'da Massa önde

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 28/10/2011 - 16:14 GMT+3

Formula 1'de dünyanın en yeni pistinde yapılacak olan Hindistan Grand Prix'inde ikinci antrenman seansının en hızlı ismi griddeki en eski takım olan Ferrari'den Felipe Massa oldu.

Felipe Massa Ferrari Indian Grand Prix

Görsel kaynağı: Reuters

Henüz 12 gün önce açılışı yapılan Buddh Uluslararası Pisti’nde düzenlenecek olan tarihin ilk Hindistan Grand Prix’inde, ikinci antrenman turları Felipe Massa’nın üstünlüğüyle geçildi. En hızlı turunu 1:25.706 olarak kaydeden Brezilyalı’nın takım arkadaşı Fernando Alonso ise 0.224 saniye geride üçüncü olurken, Ferrari, revize edilen otomobili ve yenilenen ön kanadı ile haftasonuna iyi bir başlangıç yaptı.
Kırmızı otomobillerin arasına ise şampiyon Sebastian Vettel girdi. Günün genelini ilk sırada geçiren Vettel, seansın sonlarına doğru geçildi ve Massa’nın 0.088 saniye arkasında ikinci sırayı aldı. İlk antrenman bölümünde sarı bayraklara uymadığı için yarışa sıralama turlarında elde edeceği derecenin üç sıra gerisinden başlayacak olan Lewis Hamilton dördüncü olurken, Mark Webber beşinci, Jenson Button ise altıncı sırayı elde etti.
Ev sahibi Force India’dan Adrian Sutil, tepedeki üç takımın ardından en iyi dereceyi yaparak yedinci oldu. Vitaly Petrov sekizinci olurken, yine ev sahibi takımdan Paul di Resta ise dokuzuncu sırayı aldı. İlk 10’un son ismi ise Toro Rosso’dan Sebastian Buemi oldu.
Mercedes ekibi, hayal kırıklığı yaşamaya devam etti. Nico Rosberg 19., mekanik bir problem nedeniyle seansın büyük bölümünü kaçıran Michael Schumacher ise 21. sırada kaldı.
Seans, Jerome D’Ambrosio’nun 11. virajdaki kazasının ardından bir süre dururken, hasarlı aracın pistten kaldırılması sonrasında ısınma turlarına kaldığı yerden devam edildi.
Hindistan Grand Prix’i sıralama turları Cumartesi saat 11:30’da, yarış ise Pazar günü aynı saatte yapılacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam