Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

michael schumacher suzuka

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 02/10/2012 - 17:20 GMT+3

Michael Schumacher, gelecek sezonki belirsizliğe rağmen, Japonya GP’sini dört gözle bekliyor.

Michael Schumacher

Görsel kaynağı: Reuters

Lewis Hamilton’ın McLaren’den Mercedes GP’ye transfer olmasının ardından, Alman takımdaki koltuğundan olan Schumacher, gelecek sezon kendisine bir takım ve bir araç bulamayabilir. 43 yaşındaki Alman pilot, bu hafta sonu koşulacak Japonya GP’si öncesi açıklamalarda bulundu.
Singapur’da Toro Rosso pilotu Jean-Eric Vergne ile çarpışması sonucu 10 sıra ceza alan yedi kez dünya şampiyonu, bu cezayı Japonya’da çekecek.
“Geçen hafta olup bitenlerden sonra motivasyonum üst düzeyde. Özellikle Suzuka en sevdiğim pistlerden biri” diyen Schumacher, “Pist çok hoşuma gidiyor, başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz şekilde bütün sürücülük yeteneklerinizi test eden bölümleri var. Ve tabii seyirciler… Onların tutkularını hissetmek çok güzel” ifadelerini kullandı.
Ferrari ile 2000 ve 2003’teki F1 dünya şampiyonluklarını Suzuka’da elde eden Alman pilot, 1995’te de Benetton takımı ile Aida pistinde zafere ulaşmıştı.
2006’da Ferrari’de spor kariyerine son veren Schumacher, 2010’da Mercedes GP ile özlediği koltuğa geri dönmüştü. Gelecek sezon Alman takımında bir koltuğu olmamasına rağmen, 43 yaşındaki pilot henüz geleceği konusunda kesin kararını vermiş değil.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam