Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Deplasman karnesi kötü

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 01/06/2011 - 10:35 GMT+3

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri A Grubu'ndaki altıncı maçında 3 Haziran Cuma günü deplasmanda Belçika ile karşılaşacak A Milli Takım'ın son dönemdeki deplasman karnesi kötü.

turkey germany

Görsel kaynağı: AA

Türkiye, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası elemelerinde deplasmanlarda yaptığı son son maçın sadece birini kazanabildi, diğer altısında puan yitirdi.
Ay-yıldızlı ekip, elemelerde rakip sahalarda yaptığı son yedi maçtan dörtünü yitirdi, ikisinde berabere kaldı, bu süre içinde sadece bir kez, o da zayıf rakibi Kazakistan karşısında 3 puana ulaşabildi.
Milliler, bu yedi maçlık periyotta deplasmanlarda beş kez gol yollarında suskun kalırken, Azerbaycan'a 1-0 yenilip, Estonya ile de 0-0 berabere kalarak, büyük düş kırıklığı yaşattı.
Son 20 maç
Türkiye, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası elemelerinde deplasmanlarda yaptığı son 20 maçın ise dokuzunu kazanırken, altısını yitirdi, beşinde berabere kaldı.
10'u Dünya Kupası eleme grubu, biri Dünya Kupası elemeleri baraj müsabakası, dokuzu da Avrupa Şampiyonası eleme grubunda olmak üzere deplasmanda yaptığı son 20 müsabakada toplam 32 gol atan ay-yıldızlı ekip, buna karşın kalesinde 21 gol gördü.
İlk üçü Ersun Yanal, son üçü Guus Hiddink, geriye kalan 14'ü de Fatih Terim'in teknik direktörlüğünde oynanan elemelerde deplasmandaki son 20 müsabakadan sadece 6'sında gol atamayan Milliler, buna karşın yedi maçta kalesini gole kapatabildi.
Bu süre içinde rakip sahadaki en farklı skorlu galibiyetini Kazakistan karşısında 6-0 ile alan Türkiye, rakip sahadaki son maçında Azerbaycan'a 1-0 yenilerek en büyük düş kırıklığını yaşattı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam