Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Avrupa Şampiyonası Elemeleri: Cebelitarık 0-7 Polonya

Eurosport Türkiye

Güncellendi 08/09/2014 - 15:33 GMT+3

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri mücadelesiyle birlikte ilk resmi maçına çıkan Cebelitarık, sahadan ağır bir yenilgiyle ayrıldı.

Kamil Grosicki, Gibraltar - Poland

Görsel kaynağı: AFP

Dün gece Avrupa Şampiyonası Elemelerinde 8 karşılaşma oynandı. Gecenin en farklı sonucunu Cebelitarık'a karşı 7-0'la Polonya aldı.
Geçen sene UEFA üyeliği tanınan Cebelitarık, tarihindeki 6 maçında ilk resmi maçına çıktı. Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda Polonya ile Portekiz'in Faro kentinde karşılaşan Cebelitarık, Polonya'ya 7-0 mağlup olarak 10 aylık tarihindeki en ağır yenilgisini aldı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Polonya 11. dakikada bir dönem Sivasspor'da forma giyen Kamil Grosicki'yle 1-0 öne geçti. İlk yarıda başka gol olmayınca Polonya soyunma odasına 1-0 önde gitti.
İkinci yarıya ise ilk yarıdan daha hızlı başlayan Polonya 47'de yeniden Grosicki'yle golü bulup farkı ikiye çıkarttı. Bu golle rakibinin direncini kıran Polonya, 50' ve 53'te Lewandowski ve 58'de Szukała ile on dakikada 3 gol daha bulup farkı 5'e çıkardı. Bu golden sonra hızını kesen Polonya son dakikalara kadar rakip kalede gol bulamadı. 86' ve 90+2'de Lewandowski yeniden sahneye çıktı ve maçın sonucunu 7-0 olarak ilan etti.
Bu sonuçla grupta averajla liderliğe yükselen Polonya bir sonraki maçında 11 Ekim'de Almanya'yı ağırlayacak. Cebelitarık ise İrlanda'ya konuk olacak
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam