Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Arsenal - Liverpool 2-1 / Liverpool'u deviren Arsenal çeyrek finalde

Eurosport Türkiye

Güncellendi 16/02/2014 - 20:15 GMT+2

İngiltere FA Kupası beşinci turunda Liverpool'u ağırlayan Arsenal, sahadan galip ayrılıp çeyrek final vizesini alan taraf oldu.

Arsenal Liverpool - FA Kupası beşinci tur

Görsel kaynağı: Reuters

İngiltere FA Kupası beşinci turunda Arsenal ile Liverpool Emirates Stadı'nda karşı karşıya geldi. Sahadan 2-1 galip ayrılan Arsenal kupada çeyrek finale yükselen altıncı ekip oldu.
İki takım geçtiğimiz hafta Premier Lig'de karşılaşmış, Liverpool 5-1'lik skorla rakibini hezimete uğratmıştı. Arsenal bu sonuçla bir anlamda rövanşı da almış oldu.
Maça iyi başlayan ev sahibi ekip, 16. dakikada Alex Chamberlain'ın attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı da bu skorla sona erdi. 48'de Lukas Podolski'nin attığı golle fark ikiye çıkarken, 59'da kaptan Steven Gerrard kazanılan penaltıyı gole çevirdi ve durumu 2-1'e getirdi.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Arsenal kupada tur atlayan takım oldu.
Skor 2-1'ken Arsenal ceza sahasında Luis Suarez ile Alex Chamberlain'ın girdiği mücadelede Suarez yerde kaldı. Maçın hakemi Howard Webb'in devam kararı Liverpool cephesinden büyük tepki görürken, bu pozisyon adeta maçın önüne geçti.
Bir faul pozisyonunda ise, sarı kartı bulunan Steven Gerrard'ın ikinci kartı görmemesi Arsenal taraftarlarını isyan ettirdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam