Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Danimarka 1-2 Türkiye

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 04/09/2014 - 00:19 GMT+3

Türkiye Euro 2016 elemeleri öncesi son hazırlık maçında Danimarka'yı Olcay ve Ozan Tufan'ın golleri ile 2-1 mağlup etti.

Danimarka - Türkiye

Görsel kaynağı: Eurosport

Karşılaşmaya hızlı başlayan milliler, çok koşan çok pres yapan bir oyun anlayışıyla sahada boy gösterdi. Ancak kısa sürede oyunu dengeleyen Danimarka, özellikle Hojbjerg ve Schöne'nin etkili oyunu nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı.
34. dakikada sağ kanattan gelişen Danimarka hücumunda arka direğe gelen ortaya müdahale etmek isteyen Ahmet İlhan, topu ıskalayınca rakibini yerde bıraktı ve Sırp hakem Mazic beyaz noktayı gösteren düdüğünü çaldı.
Penaltıyı kullanmak üzere topun başına gelen kaptan Daniel Agger, kaleci Onur'u ve topu ayrı köşelere gönderdi ve 35. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.
İlk yarı bu skorla tamamlandı.
İkinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başlayan A milliler, ilk yarının aksine daha baskılı bir oyun anlayışına büründü. Rakibini büyük bir baskıya alan kırmızı beyazlılar, aradığı golü ise 55. dakikada Olcay Şahan ile buldu. Burak Yılmaz'ın pasıyla bir anda ceza sahasına hareketlenen ve ağır Danimarka defansını geçerek kaleciyle karşı karşıya kalan Olcay, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skora dengeyi getirdi.
Ozan Tufan son nefeste!
Karşılaşmanın uzatma bölümlerinde ise oyuna son bölümlerde dahil olan Ozan Tufan sahneye çıktı. Ozan kaleye yaklaşık 25 metreden yaptığı sert vuruşla topu ağlara gönderdi ve bu golle milli takımımız 2-1 öne geçmeyi başardı. MNaçın kalan bölümlerinde başka gol olmayınca Türkiye, Danimarka'yı 2-1 mağlup etmeyi başardı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam