Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Danimarka - Türkiye: 1-2 | MAÇ ÖZETİ - GOLLER - ÖNEMLİ POZİSYONLAR

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 04/09/2014 - 10:26 GMT+3

Türkiye son hazırlık karşılaşmasında Danimarka'yı 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın özet görüntüleri, golleri ve önemli pozisyonları Eurosport Türkiye'de.

Danimarka - Türkiye

Görsel kaynağı: Eurosport

Danimarka: 1 - Türkiye: 2 | MAÇ ÖZETİ - GENİŞ ÖZET - GOLLER - ÖNEMLİ POZİSYONLAR
Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki İzlanda maçı öncesi Danimarka ile deplasmanda oynadığı hazırlık maçını 2-1 kazandı.
Fyn Adası'ndaki Odense kentinde oynanan maçın 18. dakikasında Danimarka'dan Höjbjerg, kaleyi karşıdan gören uygun pozisyonda kötü vuruş yapınca top direğin üzerinden auta gitti.
picture

Danimarka - Türkiye

Görsel kaynağı: Eurosport

Ev sahibi ekip 22. dakikada da Ankersen ile gol tehlikesi yarattı. Kaleci Onur, karşı karşıya pozisyonda Danimarkalı futbolcunun yerden sert şutununda topun ağlarla buluşmasını ayaklarıyla engelledi.
Karşılaşmanın 34. dakikasında Danimarka, Agger'in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti.
Milliler, maçta ilk tehlikeli gol pozisyonunu 39. dakikada geliştirdi. Olcay Şahan, ceza alanı içinde buluştuğu topa kötü bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlak kale direğinin üstünden auta gitti. Maçın ilk yarısı Danimarka'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
47. dakikada Danimarka, taç atışı sonucunda ikinci yarıda oyuna giren Kusk ile gole çok yaklaştı. Kaleci Onur ile karşı karşıya kalan Kusk'un vuruşunda top Onur'dan döndü.
Türkiye, 55. dakikada Olcay Şahan ile beraberliği yakaladı. Bu dakikada savunmanın arasına koşu yapan Olcay Şahan, Burak Yılmaz'dan aldığı pasta topu kontrol ettikten sonra düzgün bir vuruşla ağlarla buluşturdu: 1-1.
77. dakikada Caner'in defansın arkasına uzun pasında Arda'nın topa gelişine yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kale direğinin yanından az farkla auta gitti.
90+2. dakikada Ozan Tufan, attığı şık golle Türkiye'yi 2-1 öne geçirdi. Milli takımda 4. kez forma giyen ve ilk golünü atan Ozan Tufan, kaleyi karşıdan gören pozisyonda ceza alanının dışından sert şutunda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Karşılaşmayı A Milli Futbol Takımı, 2-1 kazandı. Maçı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yönetim kurulu üyeleri ve 1990'lı yıllarda milli takımı çalıştıran Danimarkalı teknik direktör Sepp Piontek de izledi.
Milliler ikinci yarı açıldı!
Karşılaşmaya hızlı başlayan milliler, çok koşan çok pres yapan bir oyun anlayışıyla sahada boy gösterdi. Ancak kısa sürede oyunu dengeleyen Danimarka, özellikle Hojbjerg ve Schöne'nin etkili oyunu nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. 34. dakikada sağ kanattan gelişen Danimarka hücumunda arka direğe gelen ortaya müdahale etmek isteyen Ahmet İlhan, topu ıskalayınca rakibini yerde bıraktı ve Sırp hakem Mazic beyaz noktayı gösteren düdüğünü çaldı. Penaltıyı kullanmak üzere topun başına gelen kaptan Daniel Agger, kaleci Onur'u ve topu ayrı köşelere gönderdi ve 35. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başlayan A milliler, ilk yarının aksine daha baskılı bir oyun anlayışına büründü. Rakibini büyük bir baskıya alan kırmızı beyazlılar, aradığı golü ise 55. dakikada Olcay Şahan ile buldu. Burak Yılmaz'ın pasıyla bir anda ceza sahasına hareketlenen ve ağır Danimarka defansını geçerek kaleciyle karşı karşıya kalan Olcay, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skora dengeyi getirdi.
picture

Danimarka - Türkiye

Görsel kaynağı: Eurosport

Ozan Tufan son nefeste!
Karşılaşmanın uzatma bölümlerinde ise oyuna son bölümlerde dahil olan Ozan Tufan sahneye çıktı. Ozan kaleye yaklaşık 25 metreden yaptığı sert vuruşla topu ağlara gönderdi ve bu golle milli takımımız 2-1 öne geçmeyi başardı. MNaçın kalan bölümlerinde başka gol olmayınca Türkiye, Danimarka'yı 2-1 mağlup etmeyi başardı.
Stat: TRE-FOR Park
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)
Danimarka: Kasper Schmeichel, Peter Ankersen (Dk. 83 Daniel Wass), Nicolai Boilesen (Dk. 46 Kasper Kusk), Daniel Agger (Dk. 46 Jon Knudsen), William Kvist Jörgensen, Christian Eriksen (Dk. 46 Leon Andreasen), Niclas Bendtner (Dk. 64 Andreas Cornelius), Andreas Bjelland, Lasse Schöne, Thomas Kahlenberg (Dk. 64 Lasse Vibe), Pierre Emilie Höjbjerg
Türkiye: Onur Recep Kıvrak, Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Emre Belezoğlu), Gökhan Gönül, Selçuk İnan (Dk. 76 Ozan Tufan), Olcay Şahan (Dk. 68 Arda Turan), Mehmet Topal, Burak Yılmaz (Dk. 71 Mustafa Pektemek), Caner Erkin (Dk. 89 İsmail Köybaşı), Ömer Toprak, Ersan Adem Gülüm, Ahmet İlhan Özek (Dk. 46 Olcan Adın)
Goller: Dk. 35 Daniel Agger (Penaltıdan) (Danimarka), Dk. 55 Olcay Şahan, 90+2 Ozan Tufan (Türkiye)
Sarı kart: Dk. 49 Ersan (Türkiye)
Türkiye Danimarka maçı sona erdi. İlk yarının Danimarka'nın üstünlüğü ile bitirdiği maçta ikinci yarı beraberliği yakalayan milli takım, Ozan'ın golü ile güldü. İzlanda maçı öncesi Damimarka ile deplasmanda son hazırlık maçına çıkan milli takımımız rakibini Ozan Tufan'ın son dakikada attığı nefis golle 2-1 mağlup etti. Maçın ilk yarısında etkisiz olan ay yıldızlılar devreye de Daniel Agger'in penaltıdan attığı golle 1-0 geride girdi. İkinci yarıda ise oyuna dengeyi getiren Milliler dakikalar 55'i gösterdiğinde Olcay Şahan'ın güzel golüyle durumu 1-1'e getirdi. Maçın tam bu skorla bitmesi beklenirken sahneye çıkan genç oyuncu Ozan Tufan aatığı harika gollle durumu 2-1'e getirdi ve müsabaka bu skorla tamamlandı.
Fatih Terim
Fatih Terim Danimarka-Türkiye maçının ardından konuştu
Danimarka ile oynanan hazırlık maçı sonrası Türkiye Teknik Direktörü Fatih Terim, "Hazırlık maçında öte iyi mücadelenin olduğu bir karşılaşmaydı" dedi.
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Danimarka galibiyetinin İzlanda maçı için "önemli moral" olduğunu söyledi. A Milli Takımın Danimarka'yı 2-1 yendiği maçın ardından basına açıklama yapan Terim, birkaç önemli konu üzerinde durmaları gerektiğini, bunlardan ilkinin kendi yarı sahalarındayken oynamayı öğrenmek olduğunu belirterek, "Oyun hep rakip sahaya pres halinde geçmez, o yüzden ilk yarı biraz mahkum oynadık. Ama bunu bile bile ikinci yarı Türk Milli Takımı kendi tavrına, isteğine, coşkusuna dönünce oyunda bir üstünlük görüldü. Hatta çok pas, şut, güzel kombineler, artı gol pozisyonları ve goller" diye konuştu. Oyunda, hazırlık karşılaşmasından öte neredeyse puan maçı gibi bir mücadele ortaya konduğunu ifade eden Terim, bu durumun kendilerini sağlıklı test edebilme açısından önemine dikkati çekti. Danimarka'nın çok ciddi bir rakip olduğunu belirten Terim, "Bazı hazırlık maçları vardır ki dikiş tutmaz ama bu maçın üzerine konuştuğumuz her şey doğru oturabilir. O yüzden bir devre iyi oynamadığımızı gördük. Üzerine analiz yapabiliriz ama memnunum çünkü galibiyet, önemli moral" ifadelerini kullandı. Maçtan çıkardıkları diğer dersin de statik oyundan uzak durmak olduğunu belirten Terim, hareketliliğin önemine vurgu yaparak, statik oynamanın kendilerine bir şey getirmediğini kaydetti. Karşılaşmanın satranç gibi oynandığını dile getiren Terim, şunları söyledi: "Kısa mesafeli isabetli pas, şiddeti ayarlanmış top, bunların hepsi bizim için çok önemli ama bunun için de kısa da olsa depar atmanız gerekir. Bugün ikinci yarıda oyuncularımız onu çok güzel yaptı. Neredeyse satranç gibi oynandı. Bu seviyede maçlar böyle geçecek. En küçük hatanın telafisi yok. Onun için Türkiye liginin çok üstüne çıkmamız gerekiyor diyorum. O tempo düşünce bizi yanıltır, daha fazlasına ihtiyacımız var."
İki yarıda farklı oyun
Teknik direktör Terim, maçın her iki yarısındaki farklı oyunun nedenine ilişkin soruya, şu yanıtı verdi: "Sezon başı gerek fizik, gerek ruhsal olarak çok da hazır olmuyoruz. Bir kısmı Avrupa kupası oynadığı için daha hazır, bir kısmı daha az hazır. Rakiplerimiz bizden fazla maç oynadı. Ondan olabilir bu bir, ikincisi oyun içinde bazen şimdi öyle bir şey ki dörtlü defansta bir tane fazla kalıyor, orta sahanız yardım etmezse defansınız kötü duruma düşer. Onun için başka türlü müdahale ettik oyuna. İki önemli hücum bekimiz var. Gökhan ve Caner, rahat etmeleri lazım." Yurt dışındaki Türk oyuncular
Terim, Danimarka takımının ilk 11'indeki sadece 2 oyuncunun yerel ligde oynadığı diğerlerinin yurt dışında forma giydiğini ancak Türk Milli Takımında bu durumun tam tersi olduğuna ilişkin değerlendirmesini soran gazeteciye ise şu yanıtı verdi: "Güzel soru, böyle soru inşallah hep sorulur ben de cevap veririm. Futbolcu ihraç etmenin önemli olduğunu düşünüyorum, ısrarla da söylüyorum. Dünyadaki bütün Türkler bilmelidir ki dünyadaki her yetenekli futbolcuya TFF seçicileri erişiyorlar, eğer gelmiyorlarsa bu bizden değildir. Kamuoyuna yansıyan yüzde 25'idir, yüzde 75'i bizdedir, gelmiyorlarsa kabahat bizim değildir. Kim geliyorsa milli takımın forması hazırdır, giymesinden mutluluk duyarız. Biz de istiyoruz ki keşke 25 kişilik kadrodan 20'si dışarıdan olsa, bu tür maçlara zaten hazır çağırsak onları. Mesela kimse İzlanda'yı yukarıda takım olarak görmüyor ama en az 20 oyuncusu dışarıdadır. O zaman doğru yerde konumlanmalıyız. Babasına, annesine, ailesine, kulübüne, hepsine ulaşıyoruz. Gelmek isteyene gönlümüz de formamız da beynimiz de açık, canımıza minnet bayılırız. Bizim evlatlarımız hepsi ama bulunduğunuz ülkeyi deneyeceksiniz deneyeceksiniz sonra da olmayınca bizi isteyeceksiniz. Buna rağmen gönlümüzü açacağız. Birincisi keşke dışarıda oynasalar da alsak, ikincisi kendi evlatlarımız var her yerde keşke onlar milli takımı tercih etse, bu bizim için hakikaten çok önemli. Çünkü enternasyonal seviyede oynuyor, o tecrübeyle burada daha rahat olabilir."
picture

Danimarka - Türkiye

Görsel kaynağı: Eurosport

Danimarka cephesi
Danimarka Teknik Direktörü Morten Olsen ise ilk yarıda kendilerinin daha iyi olduğunu ve oyunu domine ettiklerini ancak ikinci yarıda Türkiye'nin daha güçlü olduğunu söyledi. İlk yarıdaki futbolu iyi değerlendiremedikleri için üzgün olduğunu belirten Olsen, şunları söyledi: "İlk yarının büyük bölümünde etkiliydik. Eğer daha iyi yapmamız gereken birşey varsa o da iyi oynadığımız bölümlerde daha fazla gol atabilmemiz. İkinci yarıda taktiksel degişiklikler yaptık ve aslında rakibimiz karşısında direnebilmek için uğraştık. Türkiye'nin ikinci yarıda bizden daha iyi oynadığını biliyoruz.
Olsen, pazar günü oynayacakları Ermenistan maçına en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacaklarını ifade etti. Futbolcusu Niclas Bendtner'in iyi göründüğünü de belirten Olsen, "60 dakika oynayabildiğini gösterdi, pazar günü katkı yapacağına inanıyorum" dedi. Olsen, "Danimarka'nın 2014'te penaltılardan gol attığını, neden başka türlü gol kaydedemediğini" soran gazeteciye ise "Hücumda iyiyiz, oyunu çevirebiliyoruz penaltı kazanmanın nedeni forvetlerimizin iyi olduğundan kaynaklanıyor. Türk Milli Takımı çok kaliteli, çok iyi maç çıkarttı. Gökhan ve Caner iyiydi, hücum güçleri çok güçlü, ikinci yarı çok zorlandık" yanıtını verdi.
"Türkler sihir yaptı aptal Danimarkalılar"
Danimarka-Türkiye maçını Danimarka'da naklen yayınlayan Kanal 5'in spikeri, "Türk yıldızlar yine sihir yaptı" dedi.
Danimarka-Türkiye maçını Danimarka'da naklen yayınlayan Kanal 5'in spikeri, "Türk yıldızlar yine sihir yaptı" dedi. Danimarka Milli Takımı oyuncularının her şansı değerlendiremediğinde, "Aptal Danimarkalılar" şeklinde yorum yaptı. Kanal 5 stüdyosundaki yorumcular, Türkiye A Milli Futbol Takımı için, "Türk Milli Takımı kendi ülkesinde hak ettiği desteği görmüyor. Türkler daha çok lig takımlarını destekliyor. Buradaki seyirci de milli takımlarını izlemeyi bir eğlence olarak görüyor" şeklinde yorum yaptı. Yorumlarda, "Türkler bu maçtan önce birkaç güzel maç oynadı. Türkler topla direkt oynuyorlar, daha çok fiziksel güç kullanıyorlar. Milli Takım oyuncuları genelde üç büyük takım oyuncularından oluşuyor" şeklinde ifadeler kullanıldı.
"APTAL DANİMARKALILAR"
Bu arada 33. dakikada verilen penaltı kararı ise stüdyodaki spiker ve yorumcuları da şaşırttı. Yorumcular, hakemin penaltı kararı vermesine inanamayıp, sevinç kahkahaları attı. Spikerler, Danimarka Milli Takımı oyuncuları her şans kaçırışında ise "Aptal Danimarkalılar" şeklinde yorum yaptı.
Danimarka - Türkiye
"TÜRK YILDIZLAR YİNE SİHİR YAPTI"
Karşılaşmanın 55. dakikasında Türkiye'nin skoru 1-1 yapması, stüdyodaki yorumcuların moralini bozdu. Spiker, "Türk yıldızlar yine sihir yaptı" şeklinde ifade kullandı. Ozan Tufan'ın attığı galibiyet golü ise Danimarkalıları yıktı. Maçın yorumcuları eski ünlü oyuncular Frank Andersen ve Brian Laudrup, "Kaleci Schmeichel'in yapabileceği bir şey yoktu. Türkler ikinci yarıda daha iyi oynadı ve galibiyeti hak ettiler. Morten Olsen çok ümitliydi, iyi oyuncuları sahaya sürdü, ama Türkler kazanan taraf oldu" cümlelerini kulandılar.
Türkiye Danimarka maçı özeti burada. Danimarka Türkiye maçı kaç kaç bitti? Türkiye Danimarka golleri kim attı tüm ayrıntıları ile maç sonucu ve özeti.
DANİMARKA 1 - 2 TÜRKİYE
MAÇTAN DAKİKALAR
90' Golde Arda Turan'ın payı oldukça büyük.
90' GOOOLL!! Ozan Tufan'ın golüyle Millilerimiz karşılaşmada öne geçiyor. Arda Turan'ın kısa pasında topu kontrol eden Ozan Tufan yaklaşık 30 metreden şutunu çekiyor, kalecinin sağına doğru giden top filelerle buluşuyor ve ay-yıldızlı takımımız son dakika golüyle öne geçiyor.
89' A Milli takımımızda İsmail Köybaşı oyuna girerken Caner Erkin oyundan çıkıyor.
86' Sağ kanattan Lasse Schone'nin kullandığı kornerde Andreas Cornelius kafayı vuruyor ancak top farklı şekilde auta gidiyor.
84' Danimarka takımında Peter Ankersen oyundan çıkıyor Daniel Wass oyuna giriyor.
83' Kısa paslarla rakip yarı alanda etkili olan takımımızda Emre Belözoğlu'nun sol kanada uzun pasını kontrol eden Caner Erkin yerden ortalıyor. Mustafa Pektemek topu kontrol etmek isterken dengesini kaybedip düşüyor ve önemli bir pozisyondan yararlanamıyoruz.
79' Emre Belözoğlu'dan sıyrılan Lasse Schone'nin arapasında Kasper Kusk ofsayta yakalanıyor.
78' Savunmadan atılan uzun pasta Andreas Cornelius için ofsayt bayrağı kalkıyor.
77' Sol kanatta topla buluşan Caner Erkin'in arapasında savunmanın arkasına sarkan Arda Turan bekletmeden ayağının üstüyle vuruşunu yapıyor ancak top direğin yanından auta gidiyor.
76' A Milli takımımızda Selçuk İnan oyundan çıkarken Ozan Tufan oyuna dahil oluyor.
75' Karşılaşmada son bölüme girilirken topla oynama oranlarında çok az bir farkla da olsa Danimarka'nın üstünlüğü göze çarpıyor.
72' Sol kanattan gelişen Danimarka atağında Andreas Cornelius'un yerden içeri çevirdiği topta Lasse Vibe şutunu çekiyor ancak Mehmet Topal kendini topun önüne atıyor ve Mehmet Topal'dan seken top kaleci Onur Kıvrak'ta kalıyor.
71' A Milli takımımızda Mustafa Pektemek oyuna girerken Burak Yılmaz oyun alanının kenarına geliyor.
70' Orta alanda topla buluşan Emre Belözoğlu'nun savunmanın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Gökhan Gönül ofsayta yakalanıyor.
68' A Milli takımımızda tek golümüzün sahibi Olcay Şahan oyundan çıkarken Arda Turan oyuna giriyor.
66' Serbest vuruşta topun başına geçen Burak Yılmaz'ın vuruşunda top üstten auta gidiyor.
65' Olcay Şahan'ın pasında sırtı dönük pozisyonda topu kontrol eden Olcan Adın Jonas Knudsen'in arkadan müdahalesiyle yerde kalıyor ve Milli takımımız çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazanıyor.
64' Lasse Vibe oyuna girerken Thomas Kahlenberg oyundan alınan isim oluyor.
63' Danimarka takımında Nicklas Bendtner oyun alanının kenarına gelirken Andreas Cornelius oyuna dahil oluyor.
60' Kaleci Kasper Schmeichel'dan dönen topu iyi takip eden Olcan Adın topu kontrol ediyor. Sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak William Kvist topun önüne yatarak tehlikeyi önlüyor.
60' Andreas Bjelland'ın pas hatasında araya giren Emre Belözoğlu ceza sahası dışından sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak kaleci Kasper Schmeichel topu yumrukluyor.
58' Caner Erkin'in pasında sol çizgide topla buluşan Olcay Şahan için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.
55' Burak Yılmaz, goldeki asistin altına imza atıyor.
55' GOOOLL!! Milli takımımız Olcay Şahan ile beraberliği yakalıyor. Orta alanda Thomas Kahlenberg'e yapılan pres sonucunda Selçuk İnan topu kapıyor. Selçuk İnan'ın araya girdiği top Burak Yılmaz'da kalıyor. Burak Yılmaz topu sürerken savunmanın arkasına sarkan Olcay Şahan'a pasını aktarıyor. Ceza sahasına giren Olcay Şahan kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda ayağının içiyle vuruyor ve topu filelere gönderiyor.
50' Sol kanattan Lasse Schone'nin ön direğe ortaladığı topa Peter Ankersen kafayı vuruyor ancak Onur Kıvrak tou çelmeyi başarıyor. Pozisyonun devamında savunmamız topu tehlike bölgesinin dışına gönderiyor.
50' Kaleyi cepheden gören bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Lasse Schone'nin vuruşunda savunmadan seken top kornere çıkıyor.
49' Ersan Gülüm'ün topa elle müdahalesi sonrasında hakem Milorad Mazic sarı kartına başvuruyor.
49' Ersan Gülüm'ün topa elle müdahalesi sonrasında hakem Milorad Mazic sarı kartına başvuruyor.
46' Jonas Knudsen oyuna giriyor Christian Eriksen oyundan alınıyor.
46' Kasper Kusk oyuna giriyor Nicolai Boilesen oyundan çıkıyor.
46' Danimarka takımında üç oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Leon Andreasen oyuna girerken Daniel Agger oyundan çıkıyor.
46' Olcan Adın oyuna dahil olurken Ahmet İlhan Özek oyundan alınıyor.
46' Karşılaşmanın ikinci yarısı başlarken Milli takımımızda iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Emre Belözoğlu oyuna girerken Oğuzhan Özyakup oyundan çıkıyor.
46' Hakem Milorad Mazic düdüğünü çalıyor ve ikinci yarı Danimarkalı oyuncuların vuruşuyla başlıyor.
İLK YARIDAN DAKİKALAR
45' Hakem Milorad Mazic ilk yarıyı sona erdiren düdüğü çalıyor.
45' Caner Erkin'in sol ayağıyla serbest vuruştan ortasında penaltı noktası üzerinde Nicklas Bendtner topu kafayla karşılamayı başarıyor.
44' Rakip yarı alanda topla hareketlenen Gökhan Gönül, Christian Eriksen'in arkadan müdahalesiyle yerde kalıyor ve Millilerimiz tehlikeli olabilecek bir noktadan serbest vurş kazanıyor.
41' Sağ kanattan ceza sahasına giren Peter Ankersen yerden ortasını yapıyor. Christian Eriksen'in dokunduğu top arka direkte bomboş pozisyondaki Nicklas Bendtner'de kalıyor ancak Nicklas Bendtner altıpas içinde dengesini kaybediyor ve topu boş kaleye gönderemiyor. Böylece kalemizde büyük bir tehlikeyi atlatmış oluyoruz.
39' Sağ kanattan Gökhan Gönül'ün kavisli ortasında Burak Yılmaz'ı aşan top Peter Ankersen'den sekip Olcay Şahan'ın önünde kalıyor. Olcay Şahan'ın yarım volesinde top üstten auta gidiyor. Millilerimiz önemli bir gol pozisyonundan yararlanamıyor.
35' GOL! Daniel Agger sol ayağıyla şutunu çekiyor, kaleci ile topu ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçiriyor.
35' Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen isim Daniel Agger.
33' Mehmet Topal'ın kafayla karşıladğı top sonrasında pozisyonu iyi takip eden Nicolai Boilesen, Ahmet İlhan Özek'in müdahalesiyle ceza sahası içinde yerde kalıyor ve Sırp hakem Milorad Mazic tereddütsüz penaltı noktasını gösteriyor.
33' Pierre-Emil Höjbjerg'in pasında sağ kanatta topu kontrol eden Christian Eriksen ortalıyor, Mehmet Topal Nicklas Bendtner'den önce kafayı vurmayı başarıyor.
31' Selçuk İnan'la Milli takımımız sol kanattan köşe vuruşu kullanacak. Selçuk'un altıpasa doğru ortasında savunmada William Kvist topu karşılıyor.
30' Olcay Şahan ile girdiği verkaç sonrasında topu önüne alan Caner Erkin rakibinden sıyrılıp ortasını yapıyor, ceza sahası içinde iyi yükselen Ahmet İlhan Özek topu Burak Yılmaz'a indirmek istiyor fakat savunmada William Kvist kafayla araya girerek topu kornere gönderiyor.
26' Sağ taç çizgisine yakın bir noktada topa sahip olan Nicklas Bendtner şık bir arapasıyla Pierre-Emil Höjbjerg'i topla buluşturmak istiyor fakat Mehmet Topal süratle geri gelip rakibinin pozisyonunu bozuyor ve tehlikeyi önlüyor.
22' Ani gelişen Danimarka atağında Pierre-Emil Höjbjerg'in arapasında topla buluşan Peter Ankersen hafif sağ çaprazdan ceza sahasına giriyor. Kaleci Onur Kıvrak'la karşı karşıya kaldığı anda yerden şutunu çekiyor ancak Onur Kıvrak ayaklarıyla topu çelmeyi başarıyor.
20' Sol kanattan Christian Eriksen'in kullandığı köşe atışında altıpas çizgisi üzerinde topa iyi yükselen Thomas Kahlenberg kaleci Onur Kıvrak'a rağmen kafayı vuruyor ancak top auta gidiyor.
18' Hızlı gelişen Danimarka atağında orta alandan atılan uzun pasa Lasse Schone hareketleniyor. Lasse Schone sağ kanattan ortasını yapıyor, Nicklas Bendtner'den önce Ömer Toprak topa yatarak müdahale ediyor. Ömer'den seken topu önünde bulan Pierre-Emil Höjbjerg kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda şutunu çekiyor ancak top üstten auta gidiyor.
17' Serbest vuruşta topun başına geçen Caner Erkin' in ortasında Danimarka savunması kafayla topu tehlike bölgesinin dışına gönderiyor.
16' Ahmet İlhan Özek, Nicolai Boilesen'in müdahalesiyle yerde kalıyor ve hakem Milorad Mazic faule hükmediyor. Milli takımımız rakip yarı alanın sağ kanadından serbest vuruş kazanıyor.
14' Christian Eriksen'in sağ kanattan kullandığı kornerde savunmamızda Mehmet Topal topu ön direkte karşılıyor.
11' Sol taraftan kazanılan serbest vuruşta Olcay Şahan'ın altıpasa gönderdiği topu Danimarka savunmasında Daniel Agger kafayla karşılıyor.
10' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk ceza yayındaki Olcay Şahan'a yerden pasını aktarıyor, Olcay Şahan'ın gelişine vuruşunda top takı arkadaşı Ersan Gülüm'den dönüyor.
9' Christian Eriksen'in serbest vuruştan ceza sahasına gönderdiği top kafalardan sekip Daniel Agger'in önünde kalıyor. Daniel Agger bekletmeden şutunu çekiyor ancak top Ömer Toprak'tan geri geliyor.
8' Nicklas Bendtner, Olcay Şahan'ın arkadan müdahalesiyle yerde kalıyor ve karşılaşmanın hakemi faul kararı veriyor.
5' Sağ çaprazda topla ilerleyen Peter Ankersen'in ortasında Ersan Gülüm topu kafayla karşılıyor.
3' Karşılaşmanın ilk bölümünde her iki takım da kontrollü oyunu tercih ediyor.
1' Hakem Milorad Mazic işaretini veriyor ve mücadeleye Millilerimizin vuruşuyla başlanıyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam