Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İngiltere Ligi - Devler Ligi için Londra Savaşı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/04/2013 - 18:31 GMT+3

Premier Lig’de şampiyon belli oldu. Peki Şampiyonlar Ligi yarışı nasıl gidiyor? Eray Kaş yazdı…

Gareth Bale Jack Wilshere Arsenal Tottenham

Görsel kaynağı: Reuters

Sezon başında Robin van Persie transferiyle birlikte Manchester United’ın şampiyon olacağı pek de tahmin edilemez edilemez değildi. Belki Manchester City ve Chelsea, ManU’yu zorlayabilirdi ama onlar kendi içlerinde yaşadıkları büyük problemler nedeniyle erkenden ringi terk etti.

Tepede tek takım kalmasıyla birlikte de haliyle en büyük mücadele Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için yapıldı. Dört takımın gittiği Şampiyonlar Ligi için sezona iyi başlayan Everton ve West Bromwich Albion dahi şansını zorladı.

West Brom’u bu yolda erken feda etsek de yine de Liverpool gibi Newcastle gibi güçlü kadroların yukarılara çıkamadığı bu ligde performansları takdire şayandı.

Bu hafta sonu ligde 34. haftayı tamamladık. İşler de iyice karmakarışık bir hal aldı. Tottenham’ın Manchester City’yi yenmesi, Arsenal’in Fulham deplasmanında kazanması, Chelsea’nin Luis Suarez’in son dakika golüne engel olamamasıyla birlikte sıralama şöyle oluştu:

2. Manchester City 68
3. Arsenal 63
4. Chelsea 62
5. Tottenham 61
6. Everton 56

Bu beş takım içinde Chelsea ve Tottenham’ın ise birer maçları eksik. Bu iki takımın eksik maçları ise birbirleri arasında.

Chelsea
Kalan takımlar arasında Avrupa’da mücadele eden tek takım ise Chelsea. Bu yüzden en sert en acı verici fikstüre onlar sahip. Üç günde bir maç yapmaktan kafalarını kaldıramıyorlar. Chelsea’nin fikstürü şu şekilde: Basel (D), Swansea, Basel, Manchester United (D), Tottenham, Aston Villa (D), Everton. Everton maçına kadar bu karşılaşmaların arasında üç gün var.

Arsenal
İki yıldır sezon ortasında tökezleyip, sezon sonunda çılgınlar gibi herkesi gibi yenmeyi gelenek haline getiren Arsenal, ne yapıp edip yine Devler Ligi’ne gidecek gibi. Wenger döneminde gitmedikleri bir yıl olmadı. Topçular’ın fikstürü ise Chelsea’ye göre biraz daha rahat: Manchester United, QPR (D), Wigan, Newcastle (D).

Tottenham
Geçen sene dördüncü olmasına rağmen ligi altıncı bitiren Chelsea’nin Şampiyonlar Ligi’ni kazanmasıyla Devler Ligi biletini kaybeden Tottenham ise yıllardır olduğu gibi yine ilk beşin içinde. Bu haftaki Manchester City galibiyeti onlar için çok kritik oldu. Ama böyle bir galibiyetin üzerine kazanabilecekleri en kolay maçı kaybetmeleri de onların huyları. Tottenham’ın fikstürü: Wigan (D), Southampton, Chelsea (D), Stoke (D), Sunderland

Yarış bu üç takım arasında geçecek gibi. Manchester City son dört maçını kaybetmezse, Everton son dört maçından 15 puan çıkarmazsa ilk beş muhtemelen değişmeyecektir. Bu arada Liverpool’un da matemetiksel olarak şansı bulunuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam