Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

leeds united dubai satis

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 27/09/2012 - 18:27 GMT+3

İngiltere Premier Ligi'nin köklü takımlarından Leeds United’ın, Dubaili bir şirkete satışı tamamlanmak üzere.

Elland Road

Görsel kaynağı: Reuters

Dubai merkezli GFH Capital şirketi, Leeds United’ı satın almak üzere işlemlere başlandığını açıkladı. Şirket, gizlilik gereği daha fazla bilgi vermezken, kulüpten de henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Ancak şirket yöneticilerinin, Leeds’in, Nottingham Forest’ı 2-1 mağlup ettiği maçı kulüp yetkilileriyle beraber izlediği söyleniyor.
2003’te Chelsea’yi Roman Abramovich’e sattıktan sonra 2005 yılında Leeds United’ı satın alan Ken Bates, kulübün yaklaşık 100 milyon sterline varan borcunun büyük bölümünü kapatmayı başarsa da, taraftarın tepkisinden kurtulamamıştı. Kulübün geçtiğimiz sezonun sonundaToronto merkezli MLSE şirketine satılacağı söylentileri çıkmış ancak bu durum Kanadalı şirket tarafından yalanlanmıştı.
Leeds United, 2004 yılında beri Premier League’de olmasa da, kulübün taraftar sayısı açısından İngiltere’de ilk altıda olduğu ve sadece marka isminden dolayı geçtiğimiz sene yaklaşık 5 milyon sterlin kazandığı düşünülüyor. Ayrıca Leeds United, maç günü hasılatında İngiltere'nin en fazla kazanan takımlarından biri durumunda.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam