Eurosport
Sir Bobby Charlton'a büyük onur
Tarafından
Yayınlandı 03/04/2016 - 17:49 GMT+3
Everton maçı öncesinde Old Trafford'da İngiliz futbolu ve United'ın efsane isimlerinden Sir Bobby Charlton için anlamlı dakikalar yaşandı.
Eurosport
Görsel kaynağı: Eurosport
Maçtan önce düzenlenen seremonide 78 yaşındaki Sir Bobby Charlton, adını kulüp tarihine bir daha yazdırdı. Old Trafford Stadyumu'nun güney tribününe efsane futbol adamının ismi verildi ve maç öncesinde alkışlarla onurlandırıldı.
Kulüpteki 60. yılı şerefine yapılan tribündeki isim değişimi, Old Trafford için bir ilk değil. Düşler Tiyatrosu'nda kuzey tribününe de Sir Alex Ferguson'ın ismi verilmişti.
1956 yılında United'a katılan Bobby Charlton, 1958 senesinde Münih'te 8 futbolcunun hayatını kaybettiği uçak kazasında kafilede yer alıyordu. 758 maçta 249 gol atan Charlton, üç lig şampiyonluğu, 1 Fa Kupası ve 1 Avrupa kupası kazandı
Sir Alex Ferguson tribününden Sir Bobby Charlton tribününün manzarası
Benzer Konular
Reklam
Reklam