Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Celtic'te yeni bir Dembele doğuyor: 13 yaşında rezerv takıma seçildi

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 04/10/2016 - 10:46 GMT+3

13 yaşındaki Karamoko Dembele, Celtic'in U-20 takımıyla maça çıkarak bu yaş kategorisinde forma giyen en genç oyuncu oldu.

Karamoko Dembele

Görsel kaynağı: Eurosport

Bu sezon 17 maçta 12 gol atan Moussa Dembele’nin performansıyla büyülenen Celtic taraftarı, alt yaş kategorisinde yer alan başka bir Dembele’nin de ayak seslerini işitmeye başladı.
Geçtiğimiz gün Celtic ile Hearts arasında oynanan U-20 maçının 81. dakikasında oyuna giren 13 yaşındaki Karamoko Dembele, bu kategoride forma giyen en genç oyuncu unvanının sahibi oldu.
Daha önce bu alanda rekoru elinde bulunduran 16 yaşındaki Jack Aitchison’ın yerine oyuna dahil olan Dembele, kendisinden 7 yaş büyük isimlerle mücadele etmesine karşın, şans bulduğu kısa sürede performansıyla beğeni topladı.
Celtic’in 3-1 kazandığı maçın ardından yapılan yorumlarda, Dembele’nin bu yaş kategorisinde forma giymeye devam etmesi gerektiği yönünde değerlendirmeler yapıldı.
Bu yaz Dublin’deki U-13 turnuvasının en değerli oyuncusu seçilen Karakomo Dembele’nin, kariyerindeki bu hızlı yükselişi ne zaman A takım formasıyla taçlandıracağı merak konusu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam