Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bobo Beşiktaş Fenerbahçe

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/04/2012 - 13:00 GMT+3

Hayatım Futbol yazarlarından Aslı Pelit, TRT Spor’da yayınlanan 10’ların Kıtası programını çekerken Bobo'yu da ziyaret etmeyi unutmadı. Beşiktaş'ın eski yıldızı Bobo'yla çok özel bir röportaj için buyrun...

bobo, beşiktaş, 2010-2011

Görsel kaynağı: AA

Bobo: (Türkçe) Merhaba, nasılsın?
Aslı Pelit: Hahah! İyiyim sen?
Ben de çok iyiyim, çok çok.

Bu kadar Türkçe konuştuğuna göre Türkiye’yi sevdin diyebilir miyiz?
Evet çok sevdim. Beş buçuk yıl orada çok mutluydum. Beşiktaş gibi büyük bir takımdan, taraftarlarından ve her şeyden pek çok güzel hatıram var…
Peki önce biraz senin mesleki kariyerinden söz edelim istyorum. Sadece merakımdan soruyorum. Neden sana “Bobo “diyorlar?
Bobo , Bahia klübünde oynayan çok büyük bir Brezilyalı futbolcuydu ve ben ona hayrandım. Bu nedenle oyun stilim benzediği için beni onun adıyla çağırmaya başladılar.
Bize biraz Türkiye’deki anılarından söz eder misin? Önemli maçlardan mesela , klasik Galatasaray-Fenerbahçe maçlarından. En önemlilerinden…
Evet pek çok anım var. Özellikle de Fenerbahçe ile Trabzonspor ile olan maçlarımız …Türkiye kupası final maçları kesinlikle anılarımdan silinmeyen büyük maçlardı…Mesela Fenerbahçe ile oynadığımız kupa final maçı… 4-2 yendiğimiz maçı hiç unutamam bunun gibi pek çok hatıram var.
picture

bobo

Görsel kaynağı: Eurosport

İlk kez Brezilya’dan Türkiye’ye geldiğinde ne düşünmüştün? Ya da beklentin neydi ve neyle karşılaştın? Senin için en büyük şok durumu neydi?
Zor tabii daha 20 yaşındaydım. Benim için bambaşka, farklı bir ülkedeydim. Ama çok kısa sürede uyum sağladım çünkü orada beni bağrına basan bir halkla ve bana sahip çıkan bir kulüp ile karşılaştım. Bu da hayatımı çok kolaylaştırdı ve kısa sürede adapte oldum.
Türkiye’de oynanan futbolu gördün Türk futbolu ile burada ligde oynanan futbol birbirine benziyor mu? Ne düşünüyorsun?
Yoo farklı, oldukça farklı. Brezilya’da futbol daha teknik oynanır, daha ahenkli ve yavaş oynanır. Ama Türkiye’de öyle değil. Orada daha hızlı, çok daha sert, daha zorlu oynanıyor. Hatta sahanın çimine kadar farklı. Türkiye’de sahanın çimi daha kısadır burada daha uzun mesela ve bu futbolcunun işini zorlaştırıyor bu duruma adapte olmak zorundayım. Yavaş yavaş alışmaya başladım tabii.
Şimdi Bela Horizonte’desin, oynamak için güzel bir yer burası, değil mi?
Evet… Güzel bir şehir, yaşanacak bir yer ama ben İstanbul’u çok seviyordum. Düşünüyorum da Brezilya’da İstanbul’u andıran ya da oraya benzeyen tek şehir Sao Paulo. Orada bir süre yaşadım ama İstanbul’u tercih ederdim.
Tabii aksiyon çok, trafik inanılmaz yoğun.
Evet ama sorun değil İstanbul’da köprü var.. muhteşem bir şehir.
Nerede yaşıyordun? Avrupa yakasında mı? Asya da mı?
Asya yakasında. Beykoz’da yaşıyordum.

Ooo çok güzel bir yer tabii… Peki Türk yemeklerini seviyor muydun? En çok hangisini mesela?
Hepsini… Her şeye yüzde 100 uyum sağlamıştım.
Türkiye’den seni seven taraftarlar bana soruyorlar. Geri dönecek misin? Yani yeniden Türkiye’de oynayacak mısın? Ya da dönmek ister misin? Bazıları sürekli bunu konuşuyor. Peki dönme olasılığın var mı?
Evet ben de duyuyorum, çıkan haberleri okuyorum. Türk futboluyla, Beşiktaş’la ilgili haberleri takip ediyorum. Şimdi burasıyla kontratım var kontratım bittiğinde, gelecekte ne olur bilemiyorum bakacağız ve göreceğiz.
Peki ailen bundan mutlu olur mu?
Evet, ailem Türkiye’de çok mutluydu, iyi vakit geçiriyorlardı. Her şeye uyum sağlamışlardı yani hiçbir sorunları olmadı, bize benzeyen güzel bir ülke.
Öyleyse dönmek istersen hiçbir sorun yaşanmayacak ve kolay olacak.
Yoo hiç sorun yok… Uyumsuzluk yaşamayız.
Eminim bu gerçekleşir ve eminim ki senin için de Türkiye için de çok iyi olur. Çünkü Türk halkı seni çok özlüyor. Peki ne dersin Türkiye’yi selamlayalım mı birlikte? Beşiktaş’a Türkçe bir şeyler söyleyelim mi?
Her şey için teşekkürler Beşiktaş taraftarları!
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam