Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İkinci duruşma bitti

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/02/2012 - 23:37 GMT+2

Şike davasının ikinci duruşması Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi’nde bugün saat 09.53’te başladı. Düne göre daha küçük boyutlu bir salonda yapılan duruşma sona erdi.

nihat özdemir

Görsel kaynağı: AA

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesindeki küçük salonda görülen futbolda şike iddialarıyla ilgili açılan davanın 2. duruşması sona erdi. Aziz Yıldırım ile ilgili 'Aziz Yıldırım Liderliğindeki Suç Örgütü' başlıklı bölümde suç isnatlarının okunduğu sırada salonda zaman zaman gülüşmeler yaşandı. İddianamede yer alan şike için şifre olduğu iddia edilen "Tarla" ve "İnşaat" kelimelerinin okunduğu sırada Fenerbahçeli yöneticiler Murat Özaydınlı ve Ali Koç'un da güldüğü.
Davanın öğleden sonraki bölümünü izleyen Fenerbahçe yöneticilerinden Murat Özaydınlı, Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım'a, "Gel ağabey, gidip biraz gülelim" diye seslendi. Acar Yıldırım da, "Yok ben gelmiyorum. Söylenenleri duyunca canım sıkılıyor" dedi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, duruşmaya verilen arada davayı izlemeye gelen Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Asbaşkan Murat Özaydınlı ve yönetici Semih Özsoy'a el salladı. Aziz Yıldırım, iddianamedeki bir bölüme gönderme yaparak "Boksörlerle mi geldiniz?" dedi. Yöneticilerin de bunun üzerine gülerek "Evet" dedikleri duyuldu.
Murat Özaydınlı'nın tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu'na iddianamede yer alan, "Yoğun şekilde çalışan bazı üyelerin mükafatlandırıldığı, Ali Kıratlı'nın Kıbrıs'a tatile gönderildiği" bölümüne atıfta bulunarak, "Beni Kıbrıs'a göndersene, gülmekten midemiz ağrıdı" diye seslendi.
Avukatlar, cuma gününe kadar iddianamenin okunacağını, Çağlayan'daki duruşmada hareketli saatlerin yaşanacağını belirtiyor.
Gazeteciler ve izleyiciler salonun en arkasında. LCD ekranla görüntü arkaya veriliyor
Yönetim gelmedi
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin küçük salonunda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan’nın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı.
Tutuklu sanıklardan Bülent İşçen’in raporlu olması nedeniyle katılmadığı duruşmada, 5 tutuksuz sanık hazır bulundu.
Saat 09.50’de başlayan duruşmada TRT spikerleri Hakan Kıra, Muammer Demiröz ve Ömer Faruk Zora tarafından iddianamenin 113’üncü sayfasından itibaren okunmasına devam ediliyor.
Duruşma salonuna 09.30’da alınan sanıklardan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, duruşmaya girerken izleyicilere el salladığı görüldü.
Bu arada, duruşmaya izleyici katılımının düne göre az olduğu gözlendi.
Dünkü duruşmada tam kadro hazır bulunan Fenerbahçe yönetimi, bugünkü duruşmaya gelmedi. Yöneticilerin öğleden sonra gelmesi bekleniyor.
Tutuksuz yargılanan Nevzat Şakar, Sadri Şener, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Ahmet Ateş duruşma salonuna gelmediler ve avukatları duruşmaya katıldı.
Dönüşümlü okunuyor
İddianamede müşteki sıfatıyla yer alan Türkiye Futbol Federasyonu'nu temsilen ise iki avukat katıldı. Davaya müdahil olma talebinde bulunan Bucaspor'un avukatları da duruşmaya katıldı. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, iddianamenin okunmasına devam edileceğini belirtti. Dün duruşmada 401 sayfalık iddianamenin 113 sayfasına kadar okunmuştu. Bugünde 3 TRT spikeri, 114 sayfadan itibaren dönüşümlü olarak iddianemeyi okuyor. Şike iddianamesini TRT spikerleri Hakan Kıra, Muammer Demiröz ve Ömer Faruk Zora dönüşümlü olarak okuyor.
Duruşmadan notlar
Şike Davası bugün Silivri Cezaevi içinde yer alan küçük salonda görülüyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık saat 09. 30'da duruşma salona alındı. Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu'nun eşi ve kardeşleri de izleyici bölümünde yerini aldı. Sanıklar duruşma salonuna alındığında sanık Ekşioğlu eşini ve kardeşlerini selamladı.
Eşi ve çocukları gelmedi
Koyu füme takım giydiği görülen Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım'da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Aziz Yıldırım'ın eşi Gonca ve çocukları Hande ile Gülşah'ın Silivri'de bir otelde kaldığı ve gelişmeleri burudan izledikleri öğrenildi. Aziz Yıldırım'ın eşi ve çocuklarının duruşmaya gelmesini istedemediği için mahkemeye gelmedikleri belirtildi. Moralinin iyi olduğu görülen Aziz Yıldırım duruşma salonuna girdikten sonra izleyicilere el salladı. Aziz Yıldırım daha sonra bir süre avukatı Şeref Dede ile görüştü. Bu arada Fenerbahçe yöneticilerinden duruşmaya katılan olmadı. Yöneticilerin duruşmanın öğleden sonraki bölümene katılabilecekleri belirtildi.
Taraftar Yıldırım'ın çağrısına uydu
Futbolda Şike Davası'nı soğuk hava ve kar yağışının yanısıra dün Aziz Yıldırım'ın taraftarlara yönelik mesajı da etkili oldu.. Bugün yapılan ikinci duruşmaya, taraftarlar gelmedi. . Aziz Yıldırım, "Taraftarlara söyleyin gelmesinler, soğuk zaten. Duruşmalar devam edecek. Çağlayan'a gelsinler" demişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam