Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fenerbahçe - Galatasaray maçı canlı yorum

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 10/11/2013 - 19:52 GMT+2

Eurosport.com Türkiye Haber Müdürü Çağrı Develioğlu, Şükrü Saracoğlu'ndan maçı canlı canlı yorumluyor.

fenerbahçe

Görsel kaynağı: Eurosport

Maç öncesi
Kesinlikle gergin bir atmosfer yoktu. Ancak stadın çevresine yaklaştıkça Fenerbahçe taraftarının son yıllarda yaşadıkları travmalar sonunda Galatasaray'a olan öfkesi daha da artmış gibiydi. Sahaya atılan birkaç ses bombası, 10. Yıl Marşı'nın duyulmasıyla sessizliğe gömüldü, yerini Atatürk'ü anma evresi aldı. Muazzam bir atmosfer, müthiş şarkılar, harika bir hava maçın iyi geçeceğini müjdeler gibiydi.
Maçtan bölümler
1'-10'
İlk 10 dakika Fenerbahçe rakibine oranla topla oynayan, kanatlara inen ve oyunun hakimi olmaya çalışan taraftı. Mancini ise Selçuk'u beklenenin aksine gizli forvet, Burak ve Bruma'yı ise birer kanat oyuncusu gibi kullanıyor. Drogba'yı da ileride yalnız bırakıyordu. Özellikle Dany ve Eboue'nin etkisiz oyunu Fenerbahçe'yi öne çıkartırken, sarı kırmızılılar rakibinin hatasını kolluyordu.
11'-20'
Sol kanatta görev yapan Kuyt etkisini giderek arttırdı. Webo iyi pres yapıyor, Sow ise adam eksiltme görevini layıkıyla yerine getiriyordu. Galatasaray'da ise Melo rakip orta sahaya 'Tetikte' olun mesajını verir bir oyun sergiliyordu. Bülent Yıldırım ise verdiği kararlarla maçın gergin geçeceğinin haberini verir gibiydi.
21'-30'
Chedjou'nun moralinin bozulmasını Webo'ya yaptığı faulden anlayabiliriz. Özellikle sürekli yer değiştiren bir üçlü hücum hattı kim olsa sinirini bozar. Ancak Mancini'nin hakkını vermek lazım. Üst düzey Avrupa takımları nasıl savunma yapıyor ve nasıl dizilmesi gerekiyorsa Galatasaray bunu yapıyordu. Fenerbahçe'nin iyi futbolu kilidi açabileceğini hissettiriyordu. Penaltı pozisyonu dahil olmak üzere, Gökhan Gönül'ün çaprazda yakaladığı pozisyon bunun kanıtıydı.
30'-45'
Golden sonra Fenerbahçe geriye çekildi ister istemez. Bunda Galatasaray'ın eşitliği yakalama çabası için daha atak oynamasında da payı vardı. Fenerbahçe kanatlarda hızlı oyuncu barındırmamasının etkisi de var. PAOK'a kiralanan Miroslav Stoch olsaydı skor çok daha farklı olabilirdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam