Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kelebek etkisi: Metin Diyadin & Joachim Löw / EUROSPORT ÖZEL

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 14/07/2014 - 18:49 GMT+3

Joachim Löw'ün Dünya şampiyonluğuna uzanan kariyerinde önemli bir yer tutan Metin Diyadin, eski hocasının başarısını değerlendirdi. Uğur Aktan'ın özel röportajı...

Joachim Löw

Görsel kaynağı: Reuters

Dünya şampiyonu Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw'ün Fenerbahçe'de çalıştığı dönemde takımın kilit oyuncularından biri olan ve Samsunspor maçında yaşadığı talihsiz sakatlılar akıllarda yer eden başarılı teknik adam Metin Diyadin, eski hocasının yaşadığı başarıyı değerlendirdi.
21. haftada Fenerbahçe'nin en yakın rakibi Galatasaray'ın 1 puan önünde liderken çıktığı Samsunspor deplasmanında sakatlanan ve sonrasında takımın sezonu üçüncü tamamlamasıyla sonuçlanacak teptetaklak düşüsün ilk halkasını oluşturan Metin Diyadin, Joachim Löw'ün Dünya Kupası'na uzanan kariyerinde kelebek etkisiyle oldukça büyük bir yer tutuyor.
Samsun'daki o sakatlık yaşanmasa Fenerbahçe şampiyon olur muydu? Fenerbahçe şampiyon olsa Joachim Löw'ün kariyeri çok farklı şekilde seyreder ve Dünya Kupası'nın şampiyonu yine Almanya olur muydu bilinmez.
İşte Metin Diyadin'in dilinden bir zamanlar ülkemizde "stajyer" olarak nitelendirien Dünya şampiyonu hoca Joachim Löw...
"Oyuncularıyla gayet seviyeli, düzgün bir ilişkisi vardı. Daha önce çalıştığımız bir ismin böyle bir başarı yakalamasına elbette beni de mutlu etti. Şampiyonluğu kaybetmemize rağmen o yıl çok keyifli bir sezondu. Önce ben sonra Uche'nin ayağı kırıldı ve büyük talihsizlikler yaşadık. Şampiyonluk kaçınca yerine Rıdvan Dilmen getirildi, büyük takımlar başarısızlık sonrası böyle reaksiyonlar gösterebilyor. Löw daha sonra Adanaspor'da çalıştı ama orada başarılı olamadı. Futbol böyle bir oyun"
Metin Diyadin
Uğur Aktan
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam