Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nicolas Lodeiro kimdir? / ÖZEL ANALİZ

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 22/01/2014 - 11:18 GMT+2

Transferde ağır kaldığı için eleştiri alan Beşiktaş ilk transferini gerçekleştiriyor.

Uruguay's Nicolas Lodeiro (L) celebrates with teammate Jonathan Urretaviscaya after scoring his second goal against Bolivia during their first round soccer match of the South American U-20 championship in Puerto Ordaz, REUTERS

Görsel kaynağı: Reuters

Transferde ağır kaldığı için eleştiri alan Beşiktaş ilk transferini gerçekleştiriyor. Ronaldinho transferi için yoğun uğraş veren ve istediği sonuca ulaşamayan Beşiktaş Uruguaylı Nicolas Lodeiro ile anlaşmaya vardı. Brezilya'nın Botafogo takımında forma giyen Uruguaylı futbolcu geride kalan sezonda 22 maça çıktı 3 gol atan genç Uruguaylı 3 de asist yaptı.
21 Mart 1989 doğumlu Uruguaylı futbolcu ülkesinin Nacional kulübünde gösterdiği performans sonrası Hollanda'nın dev kulübü Ajax'ın scout ekibinin dikkatini çekmişti. Ajax'a büyük umutlarla transfer edilen futbolcu 2010-2012 yılları arasında Ajax'ta 20 resmi maça çıkmış ve 2 gol atmıştı. Daha fazla forma şansı bulabileceği bir takıma gitmek isteyen Lodeiro Brezilya'nın Botofogo takımına transfer olmuş ve takımının önemli oyuncularından biri haline gelmişti.
19 yaşında asist kralı
19 yaşındayken asist krallığıyla Libertadores'in Altın 11'inde olan futbolcu 2009 yılında gerçekleştirilen 20 yaş altı Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla da Villareal ve Atletico Madrid'in transfer listesine girmeyi başarmıştı.
Sol ayağını çok iyi kullanabilen ve orta sahada hücuma dönük olarak forma giyen futbolcu ülkesinde sıçrama yapabilecek oyuncular arasında gösteriliyor. Uruguay A milli takımının formasını da 12 kez giyen futbolcu 1 gol attı.
picture

Uruguay Nicolas Lodeiro

Görsel kaynağı: Reuters

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam