Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Turgay Kıran açıkladı: Galatasaray'a 'Wenger ya da Ramos'

Eurosport Türkiye

Güncellendi 12/12/2014 - 14:16 GMT+2

Galatasaray'da gelecek yıl Mayıs'ta yapılacak seçimde başkan adaylığı için hazırlık yapan eski ikinci başkan Turgay Kıran önemli açıklamalarda bulundu.

Arsene Wenger

Görsel kaynağı: Eurosport

Galatasaray'da gelecek yıl Mayıs'ta yapılacak seçimde başkan adaylığı için hazırlık yapan eski ikinci başkan Turgay Kıran, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nu çok beğendiğini ve başarılı olduğunu belirterek, "Kendisinin 8-10 yıla yayılan bir çalışma süresi içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Fakat ona destek olacak bir futbol bilgininin de olması çok önemli. Seçilirsek bu doğrultuda bir danışman ya da sportif direktör getirmeyi düşünüyoruz. Arsen Wenger ve Juande Ramos ile konuşuyoruz" dedi.
Hamzaoğlu doğru adresti
Eski ikinci başkan, "Hamza Hamzaoğlu, bugünkü Galatasaray'da olabilecek en önemli, en doğru adresti. Ben Hamza'nın teknik direktörümüz olmasından çok mutluyum. Futbol şansı da çok önemli. Umarım önümüzdeki kritik maçları başarıyla atlatırız. Genç teknik direktörler büyük takımlardaki baskıya dayanamıyorlar. Bu baskıyı kaldırmak çok zor. Bu nedenle biz Hamza'yı çocuğumuz gibi görelim, uzun vadeli görelim. Örneğin 8-10 sen teknik direktörlüğümüzü yapacak diye görelim. Dolayısıyla Hamza da bunun rahatlığıyla yeteneklerini yansıtsın. Şu anda herkes Hamza Hamzaoğlu'dan mutlu. Ben Prandelli gitsin diye bağırıyorduk. Sonunda başardık" diye konuştu.
Wenger ve Ramos Türkiye'ye sıcak bakıyorlar
Radyospor'a canlı yayın konuğu olan Kıran, "Bizim genç teknik direktörlerimiz yanlarında bir tecrübeli bir insan olduğu zaman başarılı oluyorlar. Fatih Terim - Piontek, Derwal önemli örneklerdi. Ben de gelecek seçim için hazırlıklarımı yaparken, gençlere örnek olabilecek önemli teknik direktörlerle sportif direktörlük konusunda konuşuyorum.
Arsene Wenger ve Juande Ramos olabilir. Böyle gençlere örnek veren arkadaşlar genç teknik adamlarımızın başında olduğu zaman bu genç teknik direktörlerin başarı şansı daha yükseliyor. Hamza Hamzaoğlu'nun gerçekten ismi hep bizimleydi. Ama isterdim ki yanında bir futbol bilgini olsun. Hamza Hamzaoğlu çok önemli bir teknik direktör. Mayıs'ta biz seçilirsek, teknik direktör olarak değil, ama danışman, sportif direktör olarak bir ismi getirmeyi düşünüyoruz.
Seçilirsek biz bu düşünceyi realize etmek istiyoruz. Ama Hamza çok başarılı giderse, böyle bir projeye gerek olmayabilir. Arsen Wenger ve Juande Ramos ile sohbet ediyoruz. Şu an için herhangi bir teklifimiz yok. Bu futbol adamları bahsettiğimiz proje çerçevesinde Türkiye'de çalışmaya sıcak bakıyorlar. Türkiye önemli bir ülke. Burada iyi para kazanma şansları da var" ifadelerini kullandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam