Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fener'in CAS ile imtihanı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 05/09/2011 - 08:35 GMT+3

Young Boys’un 23 yaşındaki Kamerunlu santrforu Bienvenu'yu transfer eden Fenerbahçe, bonservisi Everton’da olan Yobo’yu bir yıl daha kiraladı. Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edildiği için UEFA ve TFF’yi CAS’ta dava eden Kanarya, yarın geceyi bekliyor. Basında öne çıkan Fenerbahçe haberleri…

ali koç

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

HÜRRİYET: Fener’in kaderinin çizileceği şato
UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu’na karşı hukuk savaşı başlatan sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi’ne yeniden dahil edilmek için geçici tedbir kararının yanı sıra, ilk etapta 4 milyon avroluk tazminat talebiyle dava açtı. Uluslararası alanda hukuk savaşı başlatan sarı-lacivertlilerin gözü Lozan’da olacak. 265 hakem içinde iki de Türk bulunuyor. Aralarında Galatasaray kongre üyesi Türker Arslan ve Kısmet Erkiner’in de yer aldığı CAS’ta (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) Fenerbahçe’nin davasında üç hakem etkili olacak. Önümüzdeki dönemde Türk futbolu, CAS’ın alacağı bir karara göre önemli bir süreçten geçecek.
SABAH: Fener’in CAS ile imtihanı
Fenerbahçe, tazminat için UEFA’nın aldığı “Şampiyonlar Ligi’nden ihraç” kararını resmileştirmek istiyor. UEFA, CAS’a “İhraç kararı TFF’ye ait” derse davanın bu aşamada reddedilmesi de muhtemel. Dava kabul edilirse, Fenerbahçe, “Suçumuz sabit olmadan cezalandırıldık” teziyle UEFA’dan tazminat alabilecek.
“Gitti Niang, geldi Bienvenu” Niang’ın peşinden koşan Al Ain Fenerbahçe’yi ikna etti ve ilginç gelişmeler yaşandı. Senegalli yıldızı 7 milyon avro karşılığı satan sarı-lacivertli kulüp, Young Boys’un Kamerunlu forveti Henri Bienvenu ile anlaştı.
HABERTÜRK SPOR: İki hancı bir yolcu
Fenerbahçe, Bienvenu için Young Boys’la anlaştı. Bugün resmi imzalar atılacak. Aykut Kocaman’ın “Mutlaka kalsın” dediği Yobo bir yıl daha kiralandı. Niang, 7.5 milyon avroya Katar kulübü Al-Sadd’a satıldı.
FANATİK: İki sıcak gelişme
Sarı-lacivertliler, Young Boys’un Kamerunlu golcüsü Henri Bienvenu’nun transferini bitirdi. Tecrübeli forvet geçen sezon Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Fenerbahçe’ye gol atmıştı. Bienvenu’yu alan Fenerbahçe’nin ikinci bombayı ise Gyan’ı transfer ederek patlatmaya hazırlandığı iddia edildi. Galatasaray’ın da listesinde bulunan Ganalı yıldızın ikna edildiği ileri sürüldü.
“CAS’ma sırası onlarda!” Devler Ligi’ne alınmadığı için büyük sarsıntı yaşayan Fenerbahçe, CAS’a gitti. Şimdi gözler, UEFA ve TFF’nin tedbir kararı için yarın geceye kadar yollamaları gereken yanıtlara çevrildi.
MİLLİYET: Bienvenu sürprizi
Fenerbahçe, golcüsü Mamadou Niang için Katar takımı Al Sadd ile 7.5 milyon avroya anlaşırken, Young Boys’un 23 yaşındaki Kamerunlu santrforu ile el sıkıştı. Yobo da bir sezon daha Everton’dan kiralandı.
“Ağlayarak gitti” İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal’e transfer olan Andre Santos, Türkiye’den ayrıldı. Veda ederken gözyaşlarını tutamayan Andre Santos, “Buradan giderken güzel anılarımla ve güzel duygularla ayrılıyorum” dedi.
AKŞAM: O mektup ortaklığın belgesi
Spor Hukuku Uzmanı Avukat Emin Özkurt’a göre Kanarya, “Men kararı hukuk dışı. UEFA da TFF’ye yazdığı mektupla bu karara ortak oldu. Bundan sıyrılamaz” tezini savunuyor. Fenerbahçe’nin avukatı Emin Öztürk, “Hiç kimse tehditvari bir yazıyla davanın sürecini manipüle edemez. Milli kuruluşlar buna direnmeliydi” mesajı verdi: “Bu dava şikeden bağımsız. CAS’ta şike sorgulanmıyor.”
“Hoşgeldin Bienvenu” Geçen sezon Kadıköy’de gol atan Young Boys’un Kamerunlu forveti Fenerbahçe’de. Soyadının anlamı “Hoş geldin” olan Henri Binevenu, Young Boys’a gelmeden önce Esperance te Tunis, CA Bizertin, Cotonsport Garoua, Brasseries du Cameroun takımlarında forma giydi.
VATAN: B planı El Hamdaoui
Fenerbahçe, Asamoah Gyan için bastırıyor ancak yönetimin alternatifi de hazır. Sarı-lacivertliler 7.5 milyon avroya Sunderland’i ikna etmeye çalışıyor. İngilizler onay verirse, Asamoah Gyan alınıp, Niang satılacak. Transfer olmazsa rota Ajax’ın Faslı yıldızına çevrilecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam